Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasende, men kjører for gull

BEAVER CREEK (Dagbladet): En funksjonær på villspor kunne ødelagt kombi-dagen for Lasse Kjus. Men dramaet endte godt. Og i kveld blir det millimeter-duell mot Kjetil Aamodt. - På en normal dag vinner Lasse, sier slalåmtrener Filip Gartner til Dagbladet.

Seks fattige hundredeler skiller Kjetil Aamodt og Lasse Kjus foran kveldens kombinasjonsslalåm. Men i går handlet det meste om han som ikke skulle vært i utfortraseen. Lasse Kjus var noen få meter fra å treffe en funksjonær som hadde falt og lå i løypa.

Nesten-kollisjon

- Det er helt uforståelig at de kan slippe inn folk i løypa som ikke kan stå på ski. Arrangøren må bruke hue, sa en rasende Lasse etter nesten-ulykken.

- Tapte du mye tid på episoden?

- Nei, men det var vanvittig irriterende. Med en gang jeg så ham, tenkte jeg at jeg måtte stoppe. Men heldigvis fikk jeg et spor så jeg ikke traff ham. Du kan jo tenke deg sjøl hva som hadde skjedd hvis jeg hadde kjørt på ham i den farta, sier Lasse til Dagbladet. Og grøsser ved tanken.

Sveriges hovedtrener, Ulf Evensson, var nærmeste vitne til nesten-kollisjonen.

- Det var veldig dramatisk. Jeg ble aldeles iskald da jeg så funksjonæren ligge i løypa. Men takket være en perfekt sving av Lasse, gikk det bra, sier Evensson til Dagbladet.

- Lasse best

Og da Lasse hadde fått ristet av seg den verste irritasjonen, kunne han konsentrere seg om dagens oppgave: Å hente inn fjorten hundredeler på utfor-spesialisten Bruno Kernen, og seks hundredeler på lagkompis Kjetil Aamodt. Det første bør gå glatt. Det andre også, hvis slalåm-trener Filip Gartners spådom slår til. Han har sett de to norske duellantene trene svinger de siste dagene, og tror Kjus spiser opp forspranget og tar gull hvis begge har en normal dag på jobben.

- Lasse er den beste av de to i slalåm for øyeblikket, mener han som har
mest greie på saken.

Flere utfordrere

Lasse sjøl tar ingen sjanser i kveld.

- Jeg må kjøre vanvittig bra slalåm for å vinne, sier Kjus. Og:

- Det er mange flere enn Kjetil som blir farlige.

Aamodt er enig.

- Det er veldig små tidsdifferanser foran slalåmen. Jeg har ikke råd til å gjøre feil, for det er mange som kan hente inn forspranget mitt, sier Kjetil.

En av utfordrerne han og Lasse peker på, er Michael Walchhofer. Østerrikeren ligger 1,24 og 1,18 sekunder bak henholdsvis Aamodt og Kjus foran kveldens finale.

Men Walchhofer sjøl er overbevist om at kombi-gullet ender i Norge.

- Jeg er i god slalåm-form og har ingen ting å tape. Men gull-kampen står mellom de to nordmennene.

- Vi andre får kjøre for bronsemedaljen, sier Walchhofer til Dagbladet.

SKILLER LITE: Bare seks hundredeler skiller Kjetil Aamodt (til høyre) og Lasse Kjus foran kveldens slalom.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media