CHELSEA-MANAGER:  José Mourinho var ikke fornøyd med laget i første omgang. Foto: NTB Scanpix
CHELSEA-MANAGER: José Mourinho var ikke fornøyd med laget i første omgang. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rasende Mourinho: - På en skala fra null til ti var det minus én

Spilte 2-2 mot Newcastle.

Newcastle - Chelsea 2-2 (1-0)

(Dagbladet): Chelsea kunne hoppet åtte plasser opp på tabellen med seier over Newcastle lørdag kveld. Men mot et desperat Newcastle - som lå nest sist - ble det ingen enkel oppgave.

Ayoze Perez sendte hjemmelaget i ledelsen før pause. Georginio Wijnaldum økte til 2-0 da timen var spilt. Da så det stygt ut for Chelsea. Men så scoret innbytterne Ramires og Willian hvert sitt mål.

Dermed ble det 2-2 i kveldskampen på St. James' Park. Trener José Mournho var spesielt misfornøyd med første omgang:

- På en skala fra null til ti var det minus én, sa han etter kampen.

- Vi fikk ett poeng. Det er bedre enn å tape. Men jeg er ikke fornøyd. Jeg skjønner ikke hvordan vi kan spille to så forskjellige omganger.

Uten energi Gjestene fra London framsto uten kraft og energi i første omgang. Muligens var laget preget av at Diego Costa er suspendert.

- Om vi mistet to poeng på grunn av ham? Det er ikke fair å si. Men vi savnet ham. Han er en viktig spiller for oss, sier Mourinho. Chelsea skapte ingenting før pause. I den andre enden var det mer krutt, og etter 42 minutter tok Newcastle ledelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ayoze Perez fikk en nydelig crosser som han tok ned på rundt elleve meter og klinket i mål. Chelsea-forsvaret - uten John Terry denne gangen også - måtte spille rollen som statister.

Scoringen kom på et forferdelig tidspunkt for gjestene, rett før pause. I studio til TV 2 hadde de klart å hanke inn en storfisk som gjest, nemlig forhenværende West Ham-manager Sam Allardyce. Han felte følgende dom over Mourinhos gutter:

- Alt er skuffende. Jeg kan ikke se at de har den samme energien som i fjor. Jeg kan heller ikke se en spiller som leverer.

Umarkert Chelsea startet med å trykke i andre omgang. Men det blir som med slakteren: Har du kun en sløv kniv å vise fram, kommer du ikke langt.

2-2:  Willian feirer med Ramires. Foto: NTB Scanpix
2-2: Willian feirer med Ramires. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter 60 minutter gikk Newcastle opp i 2-0. Cesc Fabregas slapp Georginio Wijnaldum på en corner. Umarkert fikk nederlenderen heade ballen i mål.

Før kampen viste statistikken at Mourinho aldri hadde vunnet på St. James' Park. Også denne gang - på dette stadiet av kampen - så det forferdelig stygt ut.

Dramatisk slutt Men Chelsea kviknet til i sluttfasen. Ramires klinket ballen i nettmaskene i det 79. minutt. Avstanden må ha vært 20-25 meter, og målet var kampens flotteste.

- Det kan bli en uhyre dramatisk slutt, sa TV 2-kommentator Per Jarle Hegglund.

Og det ble det:

Tre minutter før slutt utliknet Willian til 2-2 på et frispark. Chelsea hadde også muligheter helt i sluttfasen, men det ble poengdeling på St. James' Park.

- Chelsea var heldig, konkluderte Allardyce i TV 2-studioet.

José Mourinho var åpenbart misfornøyd med dommeren, og lo hånlig flere ganger. Laget har nå åtte poeng og ligger på 15. plass. Newcastle ligger nest sist med tre poeng.

NERVEPIRRENDE: Det ble en spennende kamp for publikum på St. James' Park. Foto: NTB Scanpix
NERVEPIRRENDE: Det ble en spennende kamp for publikum på St. James' Park. Foto: NTB Scanpix Vis mer