CHELSEA-MANAGER:  José Mourinho var ikke fornøyd med laget i første omgang. Foto: NTB Scanpix
CHELSEA-MANAGER: José Mourinho var ikke fornøyd med laget i første omgang. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rasende Mourinho: - På en skala fra null til ti var det minus én

Spilte 2-2 mot Newcastle.

Newcastle - Chelsea 2-2 (1-0)

(Dagbladet): Chelsea kunne hoppet åtte plasser opp på tabellen med seier over Newcastle lørdag kveld. Men mot et desperat Newcastle - som lå nest sist - ble det ingen enkel oppgave.

Ayoze Perez sendte hjemmelaget i ledelsen før pause. Georginio Wijnaldum økte til 2-0 da timen var spilt. Da så det stygt ut for Chelsea. Men så scoret innbytterne Ramires og Willian hvert sitt mål.

Dermed ble det 2-2 i kveldskampen på St. James' Park. Trener José Mournho var spesielt misfornøyd med første omgang:

- På en skala fra null til ti var det minus én, sa han etter kampen.

- Vi fikk ett poeng. Det er bedre enn å tape. Men jeg er ikke fornøyd. Jeg skjønner ikke hvordan vi kan spille to så forskjellige omganger.

Uten energi Gjestene fra London framsto uten kraft og energi i første omgang. Muligens var laget preget av at Diego Costa er suspendert.

- Om vi mistet to poeng på grunn av ham? Det er ikke fair å si. Men vi savnet ham. Han er en viktig spiller for oss, sier Mourinho. Chelsea skapte ingenting før pause. I den andre enden var det mer krutt, og etter 42 minutter tok Newcastle ledelsen.

Ayoze Perez fikk en nydelig crosser som han tok ned på rundt elleve meter og klinket i mål. Chelsea-forsvaret - uten John Terry denne gangen også - måtte spille rollen som statister.

Scoringen kom på et forferdelig tidspunkt for gjestene, rett før pause. I studio til TV 2 hadde de klart å hanke inn en storfisk som gjest, nemlig forhenværende West Ham-manager Sam Allardyce. Han felte følgende dom over Mourinhos gutter:

- Alt er skuffende. Jeg kan ikke se at de har den samme energien som i fjor. Jeg kan heller ikke se en spiller som leverer.

Umarkert Chelsea startet med å trykke i andre omgang. Men det blir som med slakteren: Har du kun en sløv kniv å vise fram, kommer du ikke langt.

2-2:  Willian feirer med Ramires. Foto: NTB Scanpix
2-2: Willian feirer med Ramires. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter 60 minutter gikk Newcastle opp i 2-0. Cesc Fabregas slapp Georginio Wijnaldum på en corner. Umarkert fikk nederlenderen heade ballen i mål.

Før kampen viste statistikken at Mourinho aldri hadde vunnet på St. James' Park. Også denne gang - på dette stadiet av kampen - så det forferdelig stygt ut.

Dramatisk slutt Men Chelsea kviknet til i sluttfasen. Ramires klinket ballen i nettmaskene i det 79. minutt. Avstanden må ha vært 20-25 meter, og målet var kampens flotteste.

- Det kan bli en uhyre dramatisk slutt, sa TV 2-kommentator Per Jarle Hegglund.

Og det ble det:

Tre minutter før slutt utliknet Willian til 2-2 på et frispark. Chelsea hadde også muligheter helt i sluttfasen, men det ble poengdeling på St. James' Park.

- Chelsea var heldig, konkluderte Allardyce i TV 2-studioet.

José Mourinho var åpenbart misfornøyd med dommeren, og lo hånlig flere ganger. Laget har nå åtte poeng og ligger på 15. plass. Newcastle ligger nest sist med tre poeng.

NERVEPIRRENDE: Det ble en spennende kamp for publikum på St. James' Park. Foto: NTB Scanpix
NERVEPIRRENDE: Det ble en spennende kamp for publikum på St. James' Park. Foto: NTB Scanpix Vis mer