Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasende Mourinho kaller Pogba-spekulasjoner løgn

Manchester United-manageren ut mot spekulasjoner om intern uro i klubben.

FORSVARER POGBA: José Mourinho gåt ut mot spekulasjonene. Foto: Andrew Fosker/Seconds Left/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
FORSVARER POGBA: José Mourinho gåt ut mot spekulasjonene. Foto: Andrew Fosker/Seconds Left/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Paul Pogba ble byttet ut etter 66 minutter i 0-1-tapet mot Newcastle på søndag. Han ble også byttet ut etter 63 minutter i 0-2-tapet mot Tottenham for snaut to uker siden.

Franskmannen har ikke vært som best i de siste kampene, og mer skulle ikke til før kritikken begynte å hagle fra flere hold.

Eksperter som Paul Scholes, Ryan Giggs, Paul Ince og Graeme Souness har alle komme med sine meninger om situasjonen. Noe av kritikken går på at Paul Pogba ikke spiller i sin beste posisjon på banen, at han ikke forstår rollen sin uten ball og at han ikke kommuniserer godt med manager José Mourinho.

Franske L’Equipe går så langt som å mene at Pogba angrer på at han ikke valgte Real Madrid i stedet for Manchester United forrige sommer - og at han allerede vurderer å bytte klubb. Andre medier hevder at Pogba ønsker å spille til venstre på midtbanen i en 4-3-3-formasjon og ikke så dypt i banen. Engelske The Telegraph skriver blant annet om spekulasjonene.

Da en reporter spurte Mourinho hva han mente om «spekulasjonene» om framtiden til Paul Pogba i fransk og engelsk presse, svarte han:

- Jeg syns du er snill med ordene dine, for når du sier «mye spekulasjoner», så bør du heller si «mange løgner».

- For jeg kan snakke på Pauls vegne uten problemer. Paul aksepterer at han ikke har spilt bra, sier Mourinho videre ifølge lokalavisa Manchester Evening News.

Løgner

Portugiseren var veldig opptatt av det som har blitt sagt av eksperter om Paul Pogba ikke er «spekulasjoner», men «løgner», noe han gjentok flere ganger.

- Ikke vær høflig, vær objektiv og si at det er løgner, sier Mourinho til reporteren.

- Jeg må ikke snakke med deg om mine samtaler med mine spillere, det er mitt problem, spillerens problem, det er en stor løgn at ikke forholdet vårt er bra, det er en stor løgn at vi ikke kommuniserer, det er en stor løgn at vi ikke er enige om hvor han skal spille og at vi ikke har et godt forhold, sa Manchester United-manageren, som fortalte at Pogba ikke har spilt bra de siste kampene.

Mourinho peker blant annet på at Pogba hadde en stor hamstring-skade tidlig i sesongen. En skade som nesten krevde operasjon. Manageren sier at laget ikke er bra når Pogba ikke er bra, og at det skjer i alle lag hvor viktige spillere ikke leverer varene.

Mourinho sier at det er «latterlig å snakke om at Paul blir brukt ute av posisjon» og at han ikke vil selge sin juvel.

Mye kritikk

Paul Pogba har fått en del kritikk etter det som på den tiden var en rekordovergang for 89 millioner pund fra Juventus. Paul Scholes uttalte blant annet at Paul Pogba er dårlig trent og bare «rusler seg gjennom kampene» i desember.

José Mourinho var på sin side syrlig da han snakket om Scholes' kritikk av Pogba.

- Det eneste han gjør er å kritisere. Han kommenterer ikke, han kritiserer, og det er to forskjellige ting. Ikke alle kan være like fenomenal som han var. Paul gjør sitt beste hele tiden. Noen ganger spiller han bra, andre ganger ikke.

- Det er ikke Pauls feil at han tjener mye mer enn Paul Schoes. Slik er bare fotballen, sa Mourinho til ESPN.

Pogba har tidligere uttalt følgende om presset han hele tiden er under:

- Jeg føler folk ser på meg og dømmer meg for at jeg ikke scorer nok mål. Jeg er en midtbanespiller, men folk tror noen ganger at jeg er en angriper. Jeg føler pressen forventer at jeg skal være en forsvarsspiller, en midtbanespiller og en spiss.

Mourinho understreker at Pogba spiller søndagens FA-cup-kamp mot Huddersfield. Kampen spilles 18.30.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!