Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasende Mourinho kan bli straffet for 14. gang

Var allerede i trøbbel da han ble sendt på tribunen.

REAGERTE: Manchester United-manager José Mourinho ble sendt på tribunen etter å ha ragert mot dommerne i kampen mot Burnley. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix
REAGERTE: Manchester United-manager José Mourinho ble sendt på tribunen etter å ha ragert mot dommerne i kampen mot Burnley. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Matteo Darmian ikke fikk straffespark av dommer Mark Clattenburg like før hvilen, så José Mourinho rødt. Han protesterte kraftig mot avgjørelsen, og fortsatte med det da lagene gikk inn i spillertunnelen.

Da manageren kom ut til andre omgang satte han seg på tribunen, et tydelig tegn på at Clattenburg ikke hadde akseptert oppførselen hans.

Ifølge Daily Mail er det 13. gang at Mourinho blir straffet på denne måten etter å ha ledet klubber som Porto, Chelsea, Real Madrid og Manchester United.

Det er første gang han blir straffet etter at han tok over de røde, men det ser ikke ut til å bli siste gang.

Åpnet sak

For Mourinho var allerede i problemer etter at han stilte spørsmål ved om Anthony Taylor var egnet til å dømme kampen mot Liverpool på Anfield 17. oktober.

Englands fotballforbund (FA) har åpnet sak mot Mourinho etter kritikken mot dommeren etter 0-0-kampen. Mourinho må komme med sin versjon av uttalelsene inn 31. oktober, og kan bli utestengt for å ha brakt fotballen i vanry.

Nå ser det ut til at manageren vil få nye problemer når Mark Clattenburg har levert inn sin dommerrapport etter helgas kamp, skriver Daily Mail. Avisa mener manageren kan bli utestengt fra både sidelinja og stadion i fremtidige kamper.

- Jeg tror hendelsene de siste ukene preger ham, sier tidligere Premier League-spiller og fotballekspert Danny Murphy til BBC.

Sendte lapper

At Mourinho ble sendt på tribunen stoppet likevel ikke portugiseren fra å kommunisere med benken. Manageren skrev lapper som han ga til trener Ricardo Formosinho underveis i andre omgang, for at han skulle gi instrukser videre til assistentrener Rui Faria.

Mourinho unngikk selv media etter kampen. I stedet var det assistentrener Rui Faria som svarte på spørsmål fra pressen.

- Jeg vet ikke hvorfor han ble sendt på tribunen og jeg syns ikke det er viktig. Det som er viktig er hva dommeren vil skrive i rapporten. Jeg kan ikke gi deg flere detaljer, sa Faria etter kampen.

Han ville ikke kritisere dommeren, som han mente «gjorde en fantastisk kamp».

Tidligere har Mourinho kommunisert med assistenten fra tribunen via en øretelefon (da som Chelsea-manager).

I november ble Mourinho utestengt i én kamp og bøtelagt med rundt 40 000 kroner etter et utbrudd mot dommer Jon Moss.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!