- Rasende Mueller måtte legges i bakken

Prøvde å ta seg inn på hotellrommet til Maren Haugli i Berlin, ifølge rapport.

- MÅTTE STOPPES: Ifølge en rapport NRK har fått tilgang til, måtte Peter Mueller stoppes fysisk fra å ta seg inn på hotellrommet til Maren Haugli i Berlin.Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
- MÅTTE STOPPES: Ifølge en rapport NRK har fått tilgang til, måtte Peter Mueller stoppes fysisk fra å ta seg inn på hotellrommet til Maren Haugli i Berlin.Foto: Krister Sørbø / DagbladetVis mer

||| (Dagbladet): Tidligere landslagstrener i skøyter, Peter Mueller, skal ha blitt så rasende da han fikk vite at Maren Haugli ville rapportere sex-trakasseringen i Berlin at han forsøkte å ta seg inn på hotellrommet til landslagsløperen for å hindre henne i å gå videre med saken.

Han ble imidlertid stoppet av sin assistenttrener Arne Skuterud, som måtte legge amerikaneren i bakken, ifølge en rapport fra Skuterud, som NRK har fått innsyn i.

Skuterud sa opp jobben i protest etter episoden, men ønsker ikke å gå i detalj på hvilke scener som utspilte seg i hotellkorridoren i den tyske hovedstaden. Det vil han imidlertid gjøre i en eventuell rettssak, men ikke før det.

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, men jeg ønsket ikke å være en del av dette systemet lengre, sier Skuterud til NRK.

- Jeg og Peter Mueller har hatt visse kjøreregler som vi hadde satt opp på forhånd og at de skulle gjennomføres. Noen av de kjørereglene ble brutt i Berlin, fortsetter han.

Tilbakevises av advokatenMueller fikk som kjent sparken av Norges Skøyteforbund etter Maren Hauglis rapport, men skøytepresident Vibecke Sørensen bekrefter at forbundet kjente til flere episoder med Mueller under den famøse verdenscuphelgen i Berlin i midten av november i fjor.

- I tillegg kan jeg bekrefte at vi har mottatt en rapport fra Arne Skuterud, sier skøytepresident Vibecke Sørensen til NRK.

Muellers advokat tilbakeviser påstandene NRK presenterer-

- Mueller fikk forelagt seg enkelte spørsmål i tilknytning til den rapporten, og han forklarte at den assistenttreneren aldri hadde hatt noe basketak med Mueller. Mueller har aldri hatt noe ønske om å skulle skade noen av sine skøyteløpere, sier advokat Christian Stang Våland til NRK.