Rasende på Drillo

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United- Derby 2- 0. Alex Ferguson er mildt sagt irritert - sterkt sagt rasende - og i hvert fall helt oppgitt over at Henning Berg må spille onsdagens landskamp mot Frankrike. - Vår omkamp i FA-cupen er mye viktigere enn Norges treningskamp, sier United-manageren.

- Han misliker det sterkt, og det har han gitt uttrykk for, sier Henning Berg til Dagbladet. - Det er synd at det blir en sånn kollisjon av kamper. Men Ferguson kan ikke gjøre noe og har ikke prøvd å presse meg til å bli i England.

- Sjøl er jeg nødt til å forholde meg til det Drillo sier.

Og Drillo er bestemt og sitter med alle de gode kortene på handa. Fire landskamper før VM kan han heller ikke ta hensyn til en cupkamp her og en cupkamp der. Og derfor må alle friske med ambisjoner om VM-tur reise til Frankrike i dag.

Enten de spiller i Panathinaikos, Manchester United eller på månen.

- Jeg kan skjønne EM- og VM-kamper, men ikke treningskamper, sier Ferguson. - Jeg trenger Henning Berg mot Barnsley til onsdag. Og Norge - som skal spille sju kamper før VM - burde klart seg uten.
- Jeg er veldig opprørt over situasjonen.

Dårlig informert

Hvor Ferguson har Norges terminliste fra, vites ikke. Frankrike-matchen er som sagt den første av fire sparringrunder før VM.

Og den eneste som kolliderer med United-managerens planer fram mot sommeren.

Fordi gutta hans ikke var i stand til å slå Barnsley på hjemmebane.

- Drillo har bare fire kamper å teste laget på, sier Henning Berg. - Da er det forståelig at han vil ha med de spillerne han tar ut.

Mye å gå på

- Så du reiser ikke til Frankrike med en dårlig følelse?

- Nei, det er ikke jeg som bestemmer.

Fergusons glede i går var seieren som økte tabellforspranget til betydelige ni poeng. Men sjøl ikke det får sjefen fra Old Trafford til å gå av skaftet.

- Det er tett i toppen - alt kan skje, sier Ferguson.

- Ni poeng, kaller du det tett?

- Vel, det er sånn det skal være.

Manchester United er derimot ikke som de skal være. Men - det spiller ingen rolle så lenge Ryan Giggs scoret før pause og Denis Irwin etterpå. For når både Chelsea og Blackburn surrer seg bort hjemmefra, går det mot ligagull uansett.

Og:

Sjøl om Arsenal har to kamper til gode på tittelforsvarerne, står det Manchester United F.C. på denne pokalen også.

- Målet mitt er å ha laget i toppform fra midten av mars og ut sesongen, sier Ferguson.

- Det er derfor jeg bruker så mange forskjellige spillere. Så når tida kommer for de avgjørende kampene, vil jeg ha en stall uten store trøtthetstegn. Akkurat det er veldig viktig.