Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasende på røde Rune

LYON (Dagbladet): Tyskland - Kroatia 0-3. - Det var en helt hårreisende utvisning. Den var ikke rettferdig i det hele tatt. Vi tapte kampen på det. På at dommeren gjorde feil, raser Jürgen Kohler. Så feil går det an å ta. Tyskerne har ingen grunn til å skylde på dommer Rune Pedersen. De falt for egen udyktighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christian Wörns var altfor seint inn i taklinga, hekta Davor Suker i lårhøyde og fikk antakelig som fortjent - det røde kortet.

Rune Pedersen kastet et kjapt blikk på linjemann Marc van den Broeck og dro fram dagens samataleemne - det røde kortet.

Dagbladet satt ikke slik plassert at det var mulig å vurdere om Wörns var sistemann. Det gjorde ikke TV-kameraene heller.

Rune Pedersen er en for fornuftig kar til å vise ut en spiller i en kvartfinale i VM uten å være sikker.

Raste sammen

Da utvisningen kom var førsteomgangen 40 minutter gammel, og Tyskland raste sammen som et korthus.

  • Robert Jarni ga Kroatia 1-0 og håp om det store med et skrått langskudd to minutter og 47 sekunder på overtid. Han burde aldri fått lov, men Jörg Heinrich, tysk høyreback og banens dårligste spiller, ga fritt leide. Først unnlot han å støte på Jarni, deretter snudde han ryggen til.
  • Det samme går for 2-0 målet. Det var en blåkopi. Nok et skudd fra skrått hold i langhjørnet. Denne gang med Goran Vlaovic som skytter. Köpke ble for sein igjen.

At Andreas Köpke aldri rakk bort i langhjørnet sitt, kan ha noe med de 36 årene å gjøre. Uansett, jeg vet om keeperen som hadde tatt det skuddet.

Men da var kampen nesten slutt likevel, og Tyskland hadde for lengst bevist sin manglende evne til å skape noe som helst.

Joda, visst hadde de et stangskudd (Dieter Hamann), men det var alt.

Langt og håløst

Tyskerne kom til Frankrike med finale-ambisjoner. Det er lov. Men da må repertoaret og styrken i laget være større enn den som ble vist fram i går.

Der Italia bretta opp armene, sleit som slaver og slo Norge 1-0 da Gianluca Pagliuca ble utvist i USA-VM i 94, knakk Tyskland helt sammen i går.

  • Langballer opp mot Oliver Bierhoff og dødballer.
  • Ingen mobilisering av ekstra kraft.
  • Ingen fantasi.
  • Ingen fandenivoldskhet.
  • Vel, det er tvilsomt om Vogts har rett. Av videoen er det vanskelig å påstå at Suker filmer, i så fall er han fordømt god.
  • Det har han mye rett i.
  • Noen har en gang sagt at tyske fotballspillere likner på kjøleskap sammenliknet med for eksempel brasilianere.

Det var alt de hadde å by på.

Et kroatisk lag fullt av moral og vinnerglød etter å hå blitt beskyldt for å være en «lett motstander» i tyske aviser, fikk alt servert på fat da Wörns ble utvist og Tyskland aldri klarte å kompensere for det.
Kontringssjansene sto i kø, men bare en av dem ble skikkelig utnyttet.

Davor Suker gjorde det hele ekstra tysker-pinlig da han først (nok en gang) ydmyket Jörg Heinrich og avsluttet med å sette 3-0 mellom beina på Andreas Köpke.

Der og da så de veldig gamle ut.

Det gjorde Berti Vogts på pressekonferansen etterpå også.

Og han hadde ikke stort å si heller.

- Det røde kortet er det ingen vits i å henge seg opp i nå. Etter min mening var det en provokasjon av kroaten, men jeg vil ikke si noe mer om den episoden.

- Inntil «episoden» var vi det klart beste laget, vi hadde trykket, sier Vogts.

Men historien er full av lag som har klart å ri av en utvisning. Tyskland var aldri i nærheten av å klare det.

- Jeg konstaterer at Kroatia er på vei til Paris og vi på vei hjem.
Det har Berti Vogts helt rett i.

Det er noe i det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!