RYSTET: Nuri Sahin var åpenbart påvirket av tirsdagens hendelser da han ble intervjuet av Viasat etter kampen mot Monaco.

Angrepet i Dortmund:

Rasende på Uefa: - Vi ble behandlet som om en ølboks hadde truffet bussen vår

Borussia Dortmund følte seg maktesløse.

(Dagbladet): Borussia Dortmund - Monaco 2-3.

Borussia Dortmund klarte å redde håpet om avansement med Shinji Kagawas sene redusering hjemme mot Monaco i går, men i postmatch-intervjuene var det åpenbart at ikke alle hadde klart å konsentrere seg om fotball i døgnet før kamp.

Bombeangrepet som rystet lagbussen kvelden i forveien rystet også hele laget.

Trener Thomas Tuchel mener Uefa ikke tok angrepet på alvor da de bestemte seg for å utsette kampen i mindre enn 24 timer, og sier samtidig at Dortmund «ikke ble spurt på noe tidspunkt om hva de mente» om den korte utsettelsen, skriver AP.

- For å være ærlig så følte vi at vi ble behandlet som om en ølboks hadde truffet bussen vår, og en halvtime senere kom beslutningen om at kampen skulle spilles dagen etter kl. 18.45. Vi føler oss maktesløse, sier Tuchel, som utbroderte hva han mente overfor Viasat etter kampen.

- Vi ble ikke angrepet på banen av en motstander, vi ble angrepet som mennesker inne i den bussen. Selvfølgelig påvirker det oss, det var en forferdelig opplevelse. Vi ønsket mer tid til å bearbeide det. Vi fikk ikke den tiden, sier Dortmund-treneren.

Uefa svarer

Uefa avviser på sin side at klubbene ikke ble hørt, og sier tvert imot at avgjørelsen om utsettelsen ble tatt i samråd med både Borussia Dortmund og Monaco.

- Avgjørelsen ble tatt på BVB stadion i samarbeid og full forståelse med klubbene og andre myndigheter, sier kommunikasjonsdirektør Pedro Pinto til AP.

- Vi var i kontakt med alle parter også i dag, og fikk aldri noen informasjon som antydet at noen av lagene ikke ønsket å spille, sier Pinto.

Rystet Sahin

Nuri Sahin var en av Borussia Dortmund-spillerne som i går kveld snakket åpent om hvor vanskelig det var å spille fotball dagen etter en så dramatisk hendelse.

- Jeg vet ikke om folk forstår dette, men før jeg var på banen i andre omgang tenkte jeg ikke på fotball, om jeg skal være ærlig, sier han.

- Jeg vet fotball er viktig, vi elsker fotball og lider med fotballen, og jeg vet vi tjener masse penger og har et privilegert liv. Men vi er mennesker, og verden handler om så mye mer enn fotball. I går fikk vi føle på det, sier Sahin.

Nå har Dortmund-spillerne en uke på å forberede seg på returkampen i Frankrike.

- Alle har rett til å bearbeide dette på sin måte. Hvis du ønsker å snakke med noen om det, så gjør du det. Hvis du vil være stille, så vær stille. Trenger du en klem, så får du en av meg, eller finn noen hjemme som vil klemme deg, sier trener Thomas Tuchel.