Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidrett

Rasende pappa Ingebrigtsen: - De må lære seg å gjøre jobben sin

Gjert Ingebrigtsen var både glad og forbannet etter at Jakob Ingebrigtsen løp inn til 3.-plass på 1500 meter under Bislett Games torsdag.

I AKSJON: Jakob Ingebrigtsen i aksjon i 1500 meter for menn under Bislett Games torsdag kveld.


Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
I AKSJON: Jakob Ingebrigtsen i aksjon i 1500 meter for menn under Bislett Games torsdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

3.36,06 er klar personlig bestenotering for unggutten, men etter løpet kom en følelsesfylt far inn i pressesonen.

Hans 17 år gamle sønn måtte tilbringe mye av løpet i front av feltet, og far Ingebrigtsen var svært misfornøyd med jobben «harene» gjorde for å holde tempoet oppe, samtidig som han hyllet innsatsen til Jakob.

- Han løper på 3.36 alene. Det er vanvittig sterkt det han gjør. Han kunne løpt hvertfall tre sekunder raskere her. Det er det nivået han har inne, sa en engasjert Gjert Ingebrigtsen etter løpet.

Harene var far Ingebrigsten langt mindre fornøyd med.

- De må lære seg å gjøre jobben sin. Det hadde blitt et helt annet løp og gitt publikum en helt annen opplevelse om utøverne hadde hatt harer. Nå måtte Jakob gjøre alle harejobben. Han burde fått betalt, sa Gjert Ingebrigtsen.

Selv var hovedpersonen selv mer avbalansert etter løpet.

LIKTE IKKE DET HAN SÅ: Gjert Ingebrigtsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LIKTE IKKE DET HAN SÅ: Gjert Ingebrigtsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

– Vi kan ikke gjøre noe med det, så det er ikke noe poeng å gjøre noen greie ut av det. Men vi kommer hit for å løpe fort, og vi regner med at alle rundt skal hjelpe oss så vi kan prestere best mulig, men det var ikke sånn det var i dag. Likevel løp jeg sololøp og perset med tre sekunder, så jeg kan ikke være misfornøyd, sa Ingebrigtsen etter løpet.

Det norske stortalentet måtte se både Chris O'Hare og Robby Andrews foran seg på resultatlista, men vet at han kunne gått helt til topps om han ikke måtte ligge i front så lenge.

– Jeg føler jeg beviser at jeg er bedre enn dem som slo meg i dag. Jeg blir satt opp som en hare for å hjelpe dem for å løpe en OK tid. Samtidig løper jeg fort, og jeg vet at jeg har mer inne med hjelp underveis, sa han og fortsatte:

– Harene gjør det de får beskjed om. Jeg håpet at de andre gutta skulle legge seg bak haren, for ikke bare er de i stand til det, men de har også tider som er veldig mye bedre enn det harene skulle løpe på. Så det var veldig naturlig å tro at de skulle legge seg bak, men slik ble det ikke. Det viser litt at de er veldig usikre på hva de er i stand til, sa Ingebrigtsen etter løpet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media