Rasende Perry

Utad framsto RBK-trener Per Joar Hansen, som meget godt fornøyd etter 1- 0-seieren i Bodø. Rosenborgs landslagsspillere her i Estland har en annen versjon.

TALLINN (Dagbladet): -  Perry (Per Joar Hansen) er en typisk nordlending - han kaller en spade for en spade, sier Frode Johnsen til Dagbladet.

Søndag kveld, nord for Polarsirkelen, var det derfor tid for å snakke om hageredskapen. Per Joar Hansen var nemlig ikke kjempefornøyd - snarere tvert imot - på Aspmyra.

-  Etter det vi fikk høre i pausen - og det var mildt sagt fortjent og klar tale - nekter jeg nesten å tro at han var fornøyd med annet enn poengene, sier Frode Johnsen. -  Vi gjorde jo ikke noen god kamp. Men vi vant og det er det viktigste.

-  Vi maktet å forsvare oss til seier på en håpløst humpete bane.

Trakk seg tilbake

Jan Gunnar Solli sørget for Rosenborgs seier over Bodø/Glimt. Det vil si - Solli var mannen bak skuddet Olav Råstad headet i eget mål. Og ut over det hadde tittelforsvarerne en sjanse til.

Etter det, i andre omgang, skulle RBK ligge bakpå. Det var beskjeden fra trener Per Joar Hansen. Og så gjorde de det. Og vant.

-  Det at vi ikke scorer mål går på udyktighet, sier Jan Gunnar Solli. -  Men at vi har trøbbel - nei, det ser jeg ikke.

Det evige maset

Men resten av Norge har trøbbel. Med Rosenborg. Når de ikke spiller som forventet. Og etter 13 seriemesterskap på rad er forventningene enorme.

-  Men jeg føler ikke at kravene til oss er større nå enn før, sier Frode Johnsen. -  De er bare som de har vært de siste sesongene - skyhøye. Det er greit, det blir jo sånn når du vinner 13 titler på rad.

-  Alle i Rosenborg lever godt med det.

Et fint avbrekk

Styr er ordet RBK-duoen bruker på de stadig tilbakevendende spørsmålene om den interne tilstanden på Lerkendal. Og på det konstante maset som pøses over klubben rundt enhver liten feilpasning og brent målsjanse. Så sånn sett kan det være godt med et lite sceneskifte og en privatlandskamp mot Estland. Sjøl om Jan Gunnar Solli ikke slipper unna spørsmål rundt RBKs sentrale midtbaneplass.

-  Jeg vil helst spille der, sier han til Dagbladet. -  Og jeg vil spille der over tid. Men sjøl om det gir meg trygghet, så er det ikke sånn at jeg sier at jeg skal spille der.

KLAR TALE: Rosenborgs Jan Gunnar Solli (t.v.) og Frode Johnsen fikk høre klar tale fra trener Per Joar Hansen i pausen mot Bodø/Glimt. - Perry er en typisk nordlending - han kaller en spade for en spade, sier Frode Johnsen til Dagbladet.
FORBANNA: Per Joar Hansen.