Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasende Premier League-stjerner trodde de hilste til dødssykt barn. Sannheten var noe helt annet

- Det er en skammelig spøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tottenham-spillerne Harry Kane og Dele Alli, samt Arsenals Jack Wilshere og Mesut Özil stiller opp i en video som er blitt en fotballsnakkis i England.

De fire Premier League-stjernene deltar i en kort sekvens der de sier «Time to go, Massimo», eller fritt oversatt: «På tide å gå, Massimo».

Massimo henviser til den kontroversielle italienske Leeds-eieren Massimo Cellino. Spillerne raser nå etter at videoklippet har nådd britisk presse, skriver troverdige The Times. Grunnen er:

Spillerne trodde nemlig de kom med en hilsen til et dødssykt barn.

- Skammelig Fotballspillere i England er ikke akkurat kjent for å komme med kontroversielle, politiske budskap. De fire profilene hevder nå de er blitt rundlurt til å si de fire ordene som oppfordrer Leeds-eieren til å ta sin hatt og forlate klubben.

- Nei, vi er lurt. Det er skammelig hvordan folk går fram for å få en video tatt helt ut av sammenheng, uttaler Premier League-toppscorer Harry Kane, som trodde han sendte video til en anonym Leeds-fan.

Flere Leeds United-baserte kontoer på sosiale medier har publisert videoen, og flere Massimo-kritikere fryder seg. Mange har slettet videoen etter at det ble kjent at spillerne ble lurt.

Ifølge The Times bekrefter Arsenal at Wilshere og Özil ble spurt om å komme med en hilsen til et sykt barn.

- Sjuk spøk Også Tottenhams Dele Alli trodde han bidro til en god sak og en kilde nær spilleren kaller misbruket av spillerne for motbydelig. Alli bekrefter også selv at han ble lurt til å tro han skulle hilse til et sykt barn.

Gordon Taylor, sjef for spillerforeningen i England, kaller saken alvorlig.

MISLIKT: Leeds-eier Massimo Cellino. Foto: NTB Scanpix
MISLIKT: Leeds-eier Massimo Cellino. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dette er en sjuk spøk. Spillerne ønsker ofte å bidra til gode saker og det ble gjennomført 40 000 veldedighetsbesøk forrige sesong. At noen utnytter dette er forferdelig, sier Taylor.

Også britiske aviser som Daily Mirror og Daily Star omtaler videobløffen.

Massimo Cellino er en italiensk forretningsmann som har gjort seg upopulær blant deler av Leeds-fansen. «Time to go, Massimo» er blitt et slagord for kritikerne og blir hyppig ropt under protester mot italieneren.

Cellino har vært i klubben siden 2014. Da han formelt overtok eierskapet i Leeds United i februar for to år siden hadde han allerede mislykkes i å kjøpe West Ham fire år tidligere. Siden da har Cellino gjort Leeds mer notorisk for de mange managerbyttene enn den sportslige suksessen som skulle følge. 

Direktør utestengt
Dagens manager, Steve Evans, er den sjuende på de to og et halvt årene som har gått siden Cellino overtok klubben, og ingen regner med at skotske Evans overlever lenger enn sesongslutt.

- Jeg kan ikke jobbe med engelske managere. Jeg vil aldri lære. Jeg gir opp. Når skal jeg finne en manager i England som faktisk er en trener? De vil ha kontroll over alt, men det er galt, for når de forsvinner må vi starte helt på nytt igjen, sier Cellino

Tidligere denne uka ble Leeds-direktør Edoardo Cellino utestengt i tre dager og ilagt en bot for upassende språkbruk. Cellino, som er sønn av klubbeier Massimo Cellino, må ut med rundt 60.000 kroner i bot for kommentarene han skal ha kommet overfor en av klubbens supportere på Twitter.

PROTESTER: Leeds-fans demonstrerer mot klubbledelsen. Foto: NTB Scanpix
PROTESTER: Leeds-fans demonstrerer mot klubbledelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Leeds-direktør Cellino bestrider anklagene, men en uavhengig kommisjon i Det engelske fotballforbundet (FA) fant ham likevel skyldig. Cellino advares også mot liknende overtramp i framtida og må gjennomgå et opplæringsprogram i løpet av de neste fire månedene.

TIME TO GO, MASSIMO: Leeds-fans med slagordet. Foto: NTB Scanpix
TIME TO GO, MASSIMO: Leeds-fans med slagordet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart