SKUFFET:  Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SKUFFET: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Rasende Rekdal: - Total skandale. Bare to-tre mann er til stede

Tapte 1-0.

• Vålerenga - Molde 0-1 (0-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga hadde ikke slått Molde siden 29. august 2010 før dagens oppgjør på Ullevaal. Vi kan bare anta at det har vært et irritasjonsmoment for trener Kjetil Rekdal, selv tidligere Molde-spiller.

Heller ikke i dag klarte Oslo-laget å gjøre skam på statistikken. Molde vant 1-0 etter scoring av Per Egil Flo.

- Det var på tide. Det er ikke ofte jeg scorer.  Det er deilig å vinne på sånne dager. Vi blir veldig lave i andre omgang, men greier å stå det ut. Det er deilig, sier målscorer Flo til C More.

Mindre blid var Rekdal. I pressesonen etter kampen sa han:

- Første omgang var total skandale. Helt elendig. Vi hadde null energi. Null, null, null. Bare to-tre mann er til stede. Det er ofte for lite, der tapte vi kampen.

Han fortsetter:

- Molde forsvarte seg godt. Vi klarte å skape litt mer i andre omgang. Det var litt mer trøkk og fres over oss. Men veldig skuffende, egentlig.

Vålerenga ligger fortsatt på fjerdeplass på tabellen. Men nå har også Molde meldt seg på i medaljekampen.

Småfriske takter Hjemvendte Mohammed Abdellaoue viste småfriske takter for Vålerenga i åpningsminuttene. Men han er fortsatt langt unna den klasse som gjorde ham til en suksess i Bundesliga i en periode.

1-0:  Per Egil Flo sørget for 1-0 til Molde etter 13 minutter. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
1-0: Per Egil Flo sørget for 1-0 til Molde etter 13 minutter. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Molde tok ledelsen etter 13 minutter. Scoringen kom på bakgrunn av et forferdelig forsvarsspill fra Vålerenga. Eirik Hestad plukket ballen opp utenfor 16-meteren og sendte den videre til Per Egil Flo. Fra kloss hold på venstrekanten banket han den opp i nettmaskene.

Vålerenga var overraskende tamme i angrep gjennom hele omgangen. Molde burde ledet mer i solskinnet på Ullevaal, der det til og med måtte drikkepause til før halvtimen var spilt. Et sjeldent syn i norsk fotball.

To bytter Kjetil Rekdal var åpenbart ikke fornøyd med tingenes tilstand. I pausen gjorde han to bytter. Herman Stengel og Ghayas Zahid ble erstattet av Melker Hallberg og Sander Berge.

Men det var Molde som startet best, da Sander Svendsen kom alene med keeper Sacha Burchert. Tyskeren vartet opp med en verdensklassredning som holdt Vålerenga inne i kampen. I den andre enden hadde både Abdellaoue og Christian Grindheim sjanser for Vålerenga, men utnyttet dem ikke.

Tendensen var likevel klar: Vålerenga hadde hevet seg. Sluttminuttene besto av noen elleville sjanser.

Vålerenga har savnet en notorisk målscorer hele sesongen. Heller ikke i dag var det noen som sto fram med slike ferdigheter. Dermed ble det med Per Egil Flos ene scoring i kampen.

Dette var Moldes første tippeligaseier siden 3. juli.