Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasende Riise skjelte ut dommeren og sparket i veggen: - Sånt skal ikke skje

Først sto John Arne Riise bak AaFKs scoring. Så sto han bak Vikings utligning i rogalendingenes snuoperasjon. Etter kampen kokte det over for 35-åringen.

TABBE: John Arne Riise tok på seg skylden for Vikings utligningsmål. Til slutt vant siddisene 2-1 i Ålesund.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TABBE: John Arne Riise tok på seg skylden for Vikings utligningsmål. Til slutt vant siddisene 2-1 i Ålesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Aalesund - Viking 1-2 (1-1)

(Dagbladet): I går var det nøyaktig elleve år siden Color Line Stadion ble åpnet med daværende Liverpool-spiller John Arne Riise som æresgjest. I dag spilte 35-åringen sin første kamp fra start på arenaen som han har en så stor del av æren for.

Pengene som AaFK fikk av Riise-salget til Monaco og deretter videresalget til Liverpool var etterlengtede for sunnmørsklubben og deres finansiering av Ålesunds nye storstue.

I dag startet sunnmøringene friskt, og Riise var involvert i AaFKs ledermål med et karakteristisk innkast som Franck Boli headet i mål. Like før pause var 35-åringen i fokus igjen da han slo til med en overmodig 540 graders piruett som endte med at Viking snappet ballen og utliknet ved Mathias Bringaker.

I 2. omgang avgjorde Suleiman Abdullahi kampen for Viking, som tok sin tredje strake borteseier. AaFK gikk på sin side på sitt fjerde strake tap. Sunnmøringenes eneste seier kom i serieåpningen mot Stabæk før Riise hadde debutert.

Storebror Riises utbrudd

Riise var rasende etter tapet, ropte grove og upassende banneord om dommeren og sparket hardt i veggen på vei inn i garderoben etter kampslutt. Kaptein Bjørn Helge Riise måtte roe ned sin storebror etter kampen.

- Han var veldig fokusert på dommeren. Jeg var redd John Arne skulle pådra seg karantene, sa Bjørn Helge til TV 2 etter kampen.

Selv etter å ha vært i dusjen var Riise svært frustrert over dommerens innsats.

- Vi gjør for mange feil. I dag gjør jeg én av dem og har ingen problemer med å innrømme det. Når vi samtidig har en dommer som, ja, jeg har ikke ord. Han gjør så mange rare feil. Det går begge veier, ikke bare mot oss, og det er jævlig kjipt, sier John Arne.

- Samtidig er det ikke fint av meg å rope det jeg gjør. Men det kokte over for meg i ren frustrasjon, forklarer 35-åringen.

AaFK-trener Trond Fredriksen tar utbruddet med knusende ro.

- Det er sånn Riise er. Det er mye følelser og engasjement. Å få ut litt aggresjon er bare godt. Fotball er lidenskap, sier AaFK-trener Trond Fredriksen til TV 2.

- Vi gjør en god kamp for oss. Suleiman er en maskin på topp. Vi har fått en god start og skal forsøke å henge på topplagene, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

Bolis første siden 2014

I 1. omgangen mot Viking var mannen med 110 landskamper for Norge i fokus. Riise var involvert i begge lags scoringer før hvilen.

Etter åtte minutter fikk storebror Riise ballen like utenfor 16-meteren. Med andre ord: skuddhold. 35-åringen ladet kanonen, men Viking-spillerne skjønte alvoret og kastet seg i en tomannsblokk og avverget forsøket.

To minutter seinere så vi et annet velkjent varemerke fra Riise. Den tidligere Liverpool-spilleren kastet langt inn i feltet. Edvard Skagestad stusset ballen videre, før Franck Boli fikk headet ballen via en Viking-spiller og i mål.

Det var Bolis første seriescoring siden 2014. 22-åringen scoret ikke et eneste mål i løpet av sine 20 seriekamper som spiss for Liaoning Whoxin i kinesisk fotball.

Tok selvkritikk etter tabbe

Etter 26 minutter traff Riise klokkerent med sitt volleyforsøk, men ballen suste like utenfor. I det 41. minutt markerte veteranen seg igjen - men denne gang med negativt fortegn.

Riise tok en 540 graders piruett like utenfor AaFKs 16 meter. Det overmodige forsøket gikk til slutt galt. Riise mistet ballen, Viking slo kontra, og 19 år gamle Mathias Bringaker utliknet til 1-1.

- Sånt skal ikke skje. Jeg tar på meg all skyld for det baklengsmålet, sa Riise til TV 2 på vei inn i garderoben.

Viking scoret igjen Ti minutter ut i 1. omgang scoret Viking igjen. Joackim Jørgensen spilte fri Suleiman Abdullahi på nydelig vis. Nigerianeren var iskald alene med Andreas Lie og sendte gjestene i ledelsen.

Like etterpå holdt Viking på å score på ny da de kom to mot én, men Edvard Skagestad fikk stoppet 100 prosentssjansen i siste sekund.

I det 72. minutt hadde Bjørn Helge Riise et meget godt skuddforsøk, men Viking-keeper Iven Austbø dro fram en feberredning. Fem minutter før full tid fikk innbytter Mos Abdellaoue en stor sjanse på bakerste stolpe, men skuddet gikk i nettveggen.

Nærmere kom ikke AaFK utlikning. Dermed gikk AaFK på sitt fjerde strake tap, mens Viking tok sin tredje strake borteseier.

JUBEL: Vikings Mathias Bringaker utlignet til 1-1, før Suleiman Abdullahi satte inn 2-1 og en ny borteseier i Ålesund.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
JUBEL: Vikings Mathias Bringaker utlignet til 1-1, før Suleiman Abdullahi satte inn 2-1 og en ny borteseier i Ålesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart