IKKE I FESTEHUMØR: Den spanske TV-stasjonen kom med påstander om at Ronaldo arrangerte fest både kvelden før og kvelden samme dag som Real Madrid tapte 0-2 i seriefinalen mot Barcelona. Ronaldo føler beskyldningene er så grove at han nå har satt advokatene sine på saken. Foto:  AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
IKKE I FESTEHUMØR: Den spanske TV-stasjonen kom med påstander om at Ronaldo arrangerte fest både kvelden før og kvelden samme dag som Real Madrid tapte 0-2 i seriefinalen mot Barcelona. Ronaldo føler beskyldningene er så grove at han nå har satt advokatene sine på saken. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOUVis mer

Rasende Ronaldo saksøker spansk TV-kanal

- Krenker min verdighet og profesjonalitet.

||| (Dagbladet): Selv om Cristiano Ronaldo med jevne mellomrom oppfører seg som en primadonna på banen, har det aldri vært grunn til å tvile på profesjonaliteten til portugiseren.

Det gjorde imidlertid den spanske TV-kanalen Telecinco denne uka.

I programmet «Sálva-me» - «Redd meg» - ble det framsatt påstander om at Ronaldo holdt en fest hjemme hos seg dagen før El Clasico og seriefinalen mot Barcelona.

I likhet med resten av laget innledet Ronaldo kampen friskt, før han ble mer borte utover i oppgjøret som gjestene fra Katalonia vant 2-0.

Men 24-åringen vil ha seg frabedt å bli stemplet som uprofesjonell.

- Det har kommet meg for øre at det i programmet «Redd meg» på den spanske TV-stasjonen Telecinco ble referert til en fest jeg angivelig skal ha holdt i huset mitt kvelden før kampen mot Barcelona, som skal ha pågått fram til fem på morgenen, i tillegg til en ny fest etter kampen.

- Det kom også flere utålelige kommentarer som krenker både min verdighet og profesjonalitet, sier Ronaldo i en uttalelse publisert hos den portugisiske sportsavisa abola.pt.

Nå er ikke Ronaldo akkurat ukjent med å få oppmerksomhet i media - sann eller usann - uten at han har hatt for vane å gjøre noe større nummer ut av det.

Denne gangen føler han likevel at grensa er solid overtrådt, og har bedt sine advokater forfølge TV-stasjonen.

- Jeg tar fullstendig avstand fra disse løgnaktige og virkelighetsfjerne påstandene, det finnes ikke snev av sannhet i dem. Det er ganske innlysende at jeg brukte kvelden før en kamp til å slappe av, og på lørdag kveld var jeg på ingen måte i humør til å feste.

- Alvorlighetsgraden i anklagene er av en slik karakter at jeg har bedt advokatene mine bruke alle juridiske virkemidler for å få sannheten på bordet, og sørge for at de ansvarlige straffes så hardt som lovverket tillater, sier Ronaldo.