FORBANNA: Sondre Rossbach måtte fjernes fra situasjonen og roes ned av lagkameratene. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
FORBANNA: Sondre Rossbach måtte fjernes fra situasjonen og roes ned av lagkameratene. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Rasende Rossbach etter Odd-tap: - Det er juks!

Mente motspilleren filmet til seg straffe.

  • Haugesund - Odd 2-0 (1-0)

Da dommer Kristoffer Hagenes blåste lagene ut til pause i kampen mellom Haugesund og Odd, søndag kveld, kunne publikum og TV-seere se en forbanna Sondre Rossbach storme over midtbanen for å konfrontere Bruno Leite.

Odd-keeperen gikk tett inntil Leite, og selv om man ikke kunne høre ordene som ble sagt, var det ingen tvil om at Rossbach var forbanna.

Bakgrunnen var straffesituasjonen etter en drøy halvtime, da Leite fikk straffe etter en duell med keeperen.

Ifølge Odds Steffen Hagen, mener Rossbach at taklinga var ren.

- Sondre sier klart og tydelig at det ikke kan være straffe, at han (Leite) løper inn i beina på Sondre og kaster seg, sier Hagen til Eurosport.

- Detter litt lett

Leite på sin side mener straffen er helt korrekt.

- Jeg føler jeg er først på ballen og så treffer han meg. Jeg detter kanskje litt lett, så jeg skjønner at de reagerer. Men de har ikke sett reprisen, de kan se den først, sier Leite til kanalen.

Han synes ikke det gjorde noe at Rossbach konfronterte ham.

- Det er temperatur, det er sånn det skal være i fotball. Vi er venner utenfor sikkert, så det går sikkert bra.

MÅLJUBEL: Haugesundspillerne Fredrik Pallesen Knudsen (t.v), Kristoffer Haraldseid, Babajide David Akintola, Bruno Leite, Sondre Tronstad, Ben Karamoko og målscorer Ibrahima Wadji (t.h) jubler etter 2-0.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
MÅLJUBEL: Haugesundspillerne Fredrik Pallesen Knudsen (t.v), Kristoffer Haraldseid, Babajide David Akintola, Bruno Leite, Sondre Tronstad, Ben Karamoko og målscorer Ibrahima Wadji (t.h) jubler etter 2-0. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Tok tidlig føringen

Kampen startet rolig mens Odd prøvde å bygge opp spillet sitt, og etter ti minutter hadde gjestene tatt mer og mer føringen i kampen. Etter en drøy halvtime vriket hjemmelaget frustrert, mens Odd virket rolige og selvsikre.

Så snudde det hele da Leite ble felt av Rossbach og fikk straffe.

Odd-keeperen var borti ballen, men klarte ikke å redde David Akintolas skudd fra elleve meter.

Målet slo litt pusten ut av gjestene så det ut til, og før hvilen var Haugesund nærmere 2-0 enn Odd var utlikning.

Børven-bom

Etter hvilen gikk det litt begge veier i kampen på Haugesund Stadion. Så kom Ibrahima Wadji alene mot Sondre Rossbach.

Senegaleseren hadde blitt spilt fri på midtbanen av Christian Grindheim og stormet mot mål. Wadji løp fra hele Odd-forsvaret før han uten problemer satte ballen i mål bak Rossbach.

Hjemmelaget ledet 2-0 og hadde tatt fullstendig føringen i kampen. Odd kom ikke til de største sjansene, mens det motsatt vei kom flere gode muligheter.

Torgeir Børven burde ha redusert til 2-1 etter 83 minutter, men 26-åringen satte ballen over fra ti meter.

I sluttminuttene presset Odd svært høyt, men godt Haugesund-forsvar med Helge Sandvik i mål klarte å holde nullen. Haugesund klatret dermed opp på fjerdeplass på tabellen, mens Odd er nummer seks.

- Vanskelig

Etter kampen var det en skuffet Fagermo som snakket med Eurosport, men Odd-treneren mener gjestene presterte godt i andreomgangen.

Han fikk spørsmål om straffesituasjonen, og fikk se den i reprise. Først mente Fagermo at det var «en prestasjon» å blåse straffe på situasjonen, men etter litt diskusjon med Eurosports kommentator, sa Fagermo seg enig at han ikke kunne se helt hva som skjedde.

- Det er vanskelig. Det ser ut som Sondre bommer der, så er det straffe er det vi som tar feil, da må vi beklage. Jeg er enig med deg, jeg synes det er vanskelig. Det er uansett vi som startet drivet der med en risiko, den situasjonen skulle ikke vært der okke som.

- Oppsøker situasjonen

Sondre Rossbach var fortsatt helt sikker på at det var straffe etter kampen, og mente det ikke kunne diskuteres.

- Hvor er kontakten?, spurte Eurosports kommentator, og Rossbach var stille et par sekunder før han svarte:

- Jeg mener det ikke er noen kontakt. Han oppsøker situasjonen. Ja, det er lurt av ham, men jeg mener det er juks. Nå er vi ferdige med situasjonen, vi taper 2-0, sånn er det. Vi kjører Haugesund egentlig, så kontrer de inn 2-0. Vi får ikke noe mer enn vi fortjener.