BLE FELT: Peter Sagan lå an til seier på 8. etappe i Vuelta a Espana, men ble kjørt ned av en motorsykkel bare 8 kilometer fra mål. Her jubler slokaken for seieren på etappe 3. EPA/JAVIER LIZON
BLE FELT: Peter Sagan lå an til seier på 8. etappe i Vuelta a Espana, men ble kjørt ned av en motorsykkel bare 8 kilometer fra mål. Her jubler slokaken for seieren på etappe 3. EPA/JAVIER LIZONVis mer

Rasende Sagan ble veltet av motorsykkel

Dramatisk Vuelta-etappe endte i ny kjøretøy-skandale.

(procycling.no): Bildene av en hissig Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) preget finalen av Vuelta a Españas åttende etappe lørdag. Jasper Stuyven (Trek) spurtet inn til seier i Murcia, men velten til Sagan overskygget den unge belgierens første, store triumf.  

Bare ni kilometer gjensto da Sagan tok bakken på dramatisk vis. TV-bildene fanget ikke opp selve fallet, men viste slovaken banke hånden i siden på rittets legebil og deretter sparke sin egen, ødelagte sykkel.  

Etter målgang ble det kjent at en av de nøytrale motorsyklene veltet Tinkoff-Saxo-rytteren overende.  

- Det så ut som motorsykkelen skulle forbi gruppen og tok Sagan ned bakfra, sier Patxi Vila, sportsdirektør hos Tinkoff-Saxo, til Eurosport.  

- Han (Sagan) er så klart veldig skuffet over å miste muligheten til en stor seier. Men hva kan man gjøre? Motorsykkelen gjorde det nok ikke med vilje, men det er veldig skuffende, sier Vila.  

En liknende hendelse skjedde i Classica San Sebastian nylig, der Greg Van Avermaet lå i tet ned fra siste stigning da han ble veltet av en av rittets motorsykler. BMC-laget truet da med å saksøke arrangøren. Vila vet ikke hvordan lagets ledelse, med den kontroversielle eieren Oleg Tinkov i spissen, vil reagere.  

- Jeg vet ikke hva reaksjonen vil være. Som jeg sa, jeg er sikker på at han ikke gjorde det med vilje. Men på de siste kilometerne bør vi alle tenke oss om hva vi gjør. Det er kanskje for mye aktivitet rundt rytterne, sier Vila.  

Det tok ikke lang tid før Tinkov gjorde sin mening kjent via Twitter.  

- La oss alle anta at @petersagen hadde vunnet i dag grunnet bursdagen til min kone. Dårlige ting skjer i ritt, jeg er glad han ikke er skadet. Flott Peter!    

Van Garderen, Bouhanni og Martin ute
Tinkoff-Saxo satte tidlig et svært høyt tempo i hovedfeltet, idet som var et usminket forsøk på å eliminere Peter Sagans hovedrivaler i bakkene, tredjekategoristigningen til Alto de la Cresta del Gallo (4.2km à 7.5 prosent).  

Tilfeldighetene gjorde dog Tinkoff-mannskapet en tjeneste da Nacer Bouhanni (Cofidis) gikk ned i en stor velt idet 50 kilometer gjensto. Franskmannen skadet albuen idet som var hans andre velt i årets Vuelta.  

Blant de drøyt 30 rytterne involvert i velten var Tejay Van Garderen (BMC), Kris Boeckmans (Lotto Soudal), og Dan Martin (Cannondale - Garmin) de mest notable. Trioen ble liggende, behøve medisinsk behandling umiddelbart og ble i likhet med Bouhanni ført opp på dagens DNF-liste.   Stor dramatikk til tross, etappen ga ingen store endringer i sammendraget.

Esteban Chaves (Orice-GreenEdge) kan fortsatt smykke seg med den røde ledertrøyen. Blant de ti beste ligger fortsatt Alejandro Valverde, Nairo Quintana (Movistar), og Fabio Aru (Astana), mens Chris Froome (Team Sky) er nummer elleve.