Rasende Sir Alex

Arsenal er ni poeng foran United og Chelsea og Sir Alex slakter dommerstanden.

 • Kampene minutt for minutt.

  (Dagbladet.no): Manchester United klarte bare 1-1 mot Fulham, mens Arsenal slo Charlton 2-1. Dermed er Arsenal ni poeng foran Chelsea og United. Eksperter i England omtaler gullkampen som avgjort.

  - Vi kan hente det inn. Du får meg ikke til å si noe annet. Men det blir en tøff jobb, sier Alex Ferguson ifølge Sky Sports.

  Og for en gangs skyld er han enig med rivalen Arsene Wenger.

  - Jeg tror ikke vi har vunnet tittelen enda. Etter en tøff kamp som den i dag vet vi at tittelkampen langt fra er over. Vi var tre poeng bak for ikke lenge siden, så det viser bare hvor fort ting kan endre seg, sier Arsenal-sjefen til klubbens offisielle hjemmeside.

  «Judas» scoret


  Manchester United startet godt på Loftus Road. Louis Saha lot seg ikke affisere av at gamleklubbens supportere stilte med bannere med «Judas» på, og ga United ledelsen etter 14 minutter.

  Luis Boa Morte utliknet imidlertid for Fulham 19 minutter etter pause, og United klarte aldri å ta tilbake ledelsen. Kanskje skulle de hatt straffe da Saha ble lagt i bakken av Edwin van der Sar på vei rundt ham inne i feltet etter 68 minutter, men dommer Alan Wiley blåste ikke.

  Det irriterte Ruud van Nistelrooy så mye at han kjeftet på seg et gult kort. Nederlenderen varmet opp langs sidelinja, og ble byttet inn fem minutter seinere, men fjerdedommer Graham Poll oppfattet kjeftinga hans.

  Refser dommeren


  Sir Alex Ferguson var heller ikke nådig mot dommeravgjørelsen. Han la ikke skjul på at han mente Saha skulle hatt straffespark, selv om han ikke sa det rett ut:

  - Jeg har sett situasjonen, og gidder ikke engang si om det var straffe eller ikke. Det er på tide at kampobservatørene gjør seg fortjent til pengene sine. Jeg ser ingen resultater av det de gjør, tordner Ferguson.

  - Med profesjonelle dommere og kampobservatører skulle ikke vi behøve å si et ord. De skulle gjort jobben sin. Det er en ny tid for fotballen med profesjonelle dommere, men det er veldig tvilsomt, de veit ikke hva de driver med.

  Van Nistelrooy kunne blitt matchvinner fire minutter før full tid, men van der Saar rykket ut og blokkerte forsøket landsmannens forsøk på en lobb fra fem-seks meters hold.

  Pangstart


  Etter fire minutter av dagens kamp på Highbury ledet Arsenal 2-0 mot Charlton etter scoringer av franskmennene Robert Pirès og Thierry Henry. Hjemmelaget presset videre, men klarte aldri å øke ledelsen.

  I stedet reduserte danske Claus Jensen for Charlton med en perle av et frispark. I sluttminuttene var Arsenal heldige som slapp unna med alle poengene. Finske Jonatan Johansson hadde blant annet et brassespark i stanga.

  Stjal poengene


  Chelsea avanserte til andreplass på like mange poeng som Manchester United etter at de slo Manchester City.

  Seieren var imidlertid dagens store ran. City førte hele kampen, og burde ledet med flere mål før Chelsea fikk sin første virkelige sjanse åtte minutter før full tid. Den satte selvsagt Eidur Gudjohnsen i mål.

  Martin Andresen debuterte for Blacburn, og spilte hele kampen mot Southampton. Kampen endte 1-1.

  Everton slo Aston Villa 2-0, mens Leicester og Wolverhampton spilte dagens eneste målløse kamp i Premier League.

  Resultatene:


  Arsenal-Charlton 2-1
  Blackburn-Southampton 1-1
  Everton-Aston Villa 2-0
  Fulham-Manchester Utd 1-1
  Leicester-Wolverhampton 0-0
  Manchester City-Chelsea 0-1

SINT:</B> Sir Alex var ikke enig i alt han så på Loftus Road i ettermiddag.