DEN LILLE FORSKJELLEN: Romain Bardet ble ikke straffet i går, mens Rigoberto Uran mistet 20 sekunder i sammendraget. Slikt blir det selvsagt bråk av. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
DEN LILLE FORSKJELLEN: Romain Bardet ble ikke straffet i går, mens Rigoberto Uran mistet 20 sekunder i sammendraget. Slikt blir det selvsagt bråk av. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Uran og Bardet i Tour de France:

Rasende sjef: - Vannflasker skal ikke avgjøre Tour de France

Cannondale-sjef mener UCI bruker reglene «slik det passer seg».

(procycling.no): Endelig har det lyktes lagsjef Jonathan Vaughters å ha en rytter som kjemper helt i toppen av Tour de France-sammendraget.

Derfor passet det også svært dårlig at Rigoberto Uran ble straffet med 20 sekunder for ulovlig langing (motta mat eller drikke innenfor siste ti kilometer av etappen) under fjelletappen i Pyreneene.

Samme skjebne led også George Bennett - mens etappevinner Romain Bardet gikk fri. Og slik blir det selvsagt bråk av.

Les også: - Bardet må få samme straff

Lagets fargerike sjef forteller at de leverte inn to protester mot avgjørelsen. Den første fordi Uran ikke mottok drikke fra noen som var ansatt i laget.

Den andre fordi det dukket opp videobevis som viste at også Romain Bardet langet - og drakk - der han ikke skulle.

- Vi sendte ham (Philippe Marien, UCIs juryformann) opptaket i slow motion der Bardet mottar vannflasken. Hans svar er at han ikke kan tyde om Bardet drikker av flaska eller ikke. George Bennett (LottoNL-Jumbo) fikk flaske på nøyaktig samme sted. UCI fortalte oss at det ikke betød noe, fordi det ikke var fra en ansatt i laget, forteller Vaughters til cyclingnews.com.

«Bryr meg ikke om flaska kommer fra et lite barn»

Svaret gjør ham rasende. I den første meningsutvekslingen med juryformannen skal franskmannen ha uttalt:

- Jeg bryr meg ikke om langingen kom fra et lite barn, eller hvem som helst. Straffen ville uansett ha blitt den samme.

Bakgrunnen for den første protesten som ble lagt inn var at Cannondale ønsket å presisere at mannen som langet jobbet var en «markeds-fyr» fra Cannondale i Frankrike, og ikke en ansatt i sykkellaget Cannondale-Drapac.

Med de forskjellige svarene fra juryformannen følte de så at de ikke kom noen vei.

Kan avgjøre hvem som står på podiet

20 sekunders tilleggstraff for Uran, sender ham nå 55 sekunder bak sammenlagtleder Fabio Aru. Han beholder fjerdeplassen han lå på før etappen.

George Bennett faller ned til en 9.-plass, 4:24 bak italieneren.

EKSENTRISK: Jonathan Vaughters har kunnet juble underveis i touren før, men har aldri hatt med en rytter som gjør det så godt i sammendraget. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
EKSENTRISK: Jonathan Vaughters har kunnet juble underveis i touren før, men har aldri hatt med en rytter som gjør det så godt i sammendraget. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

Vaughters mener episoder som denne, og forskjellige tolkninger av regelverket - ikke bør få avgjøre sammendraget under rittet.

- Jeg føler at Philippe Marien enten har gjort en inkompetent eller forutinntatt avgjørelse i denne saken. De benytter regelverket slik det passer dem, og det opplever jeg som utrolig inkompetent.

- Jeg hadde heller sett at ingen av de tre rytterne fikk noen straff. Tour de France skal ikke bli avgjort av vannflasker, avslutter han.

Topp 10 etter tidsstraffen:
1. Fabio Aru (Astana Pro Team) 52:51,49
2. Chris Froome (Team Sky) +6
3. Romain Bardet (AG2R) +25
4. Rigoberto Uran (Cannondale) +55
5. Dan Martin (Quick Step) +1.41
6. Simon Yates (Orica-Scott) + 2.13
7. Mikel Landa (Team Sky) +2.55
8. Nairo Quintana (Movistar Team) +4.01
9. George Bennett (LottoNL-Jumbo) +4.51
10. Louis Meintjes (UAE Team Emirates) +7.14

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!