Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasende Solbakken truet egen spiller: - Det gjør han ikke én gang til

Krever respekt.

RESPEKT: Ståle Solbakken er opptatt av gjensidig respekt. Foto: Lars Møller/Scanpix
RESPEKT: Ståle Solbakken er opptatt av gjensidig respekt. Foto: Lars Møller/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Ståle Solbakken tok et oppgjør med den tyske pressen i sin tid som manager i FC Köln, kalte han enkelte av journalistene for feiginger.

Sakens kjerne var mangelen på gjensidig respekt, hvilket nordmannen formidlet i en minneverdig tordentale på tysk. Fraværet av respekt var nok en gang et nøkkelord da Solbakken så rødt under cupkampen mot rivalen Brøndby i går.

Den slovenske landslagsspilleren Benjamin Verbic markerte demonstrativt sin misnøye da han ble byttet ut til fordel for Federico Santander. Verbic slo hardt i Santanders hender i ren frustrasjon.

Det fikk Solbakken til å reagere. F.C. Københavns norske manager tok tak i Verbic og ga ham en kraftig leksjon. Moralen var klar: Slik oppfører man seg ikke i den danske storklubben.

- Dette gjør han ikke én gang til Overfor Ekstra Bladet forklarte Solbakken hvorfor han reagerte så sterkt mot slovenerens handling og dens signaleffekt.

- Når du blir byttet ut i F.C. København, gir du hånda på en ordentlig måte til medspilleren som blir byttet inn. Dette her gjør ikke Verbic én gang til, advarer Solbakken.

Verbic er kjent som en emosjonell spillertype hvor følelsene lett kommer til overflaten, både på godt og vondt.

- Jeg slo litt for hardt i hendene til Santander. Men vi har snakket om det og løst situasjonen. Jeg har beklaget til både han og Ståle og skal ikke gjøre dette igjen. Det er ingen sure miner nå, sier sloveneren til den danske avisa.

Oppfordring til Hareide Ståle Solbakkens elever vant 1-0 og er klar for cupfinalen takket være Nicolai Jørgensens matchvinnerscoring. København overrasket Brøndby med en uvant 3-5-2-formasjon.

-  Vi var det beste laget og vant fortjent. Vi spilte fantastisk fotball de første 25 minuttene. Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan vi fulgte kampplanen, oppsummerer nordmannen.

Den tidligere norske landslagsspilleren kommer med en oppfordring til Danmarks norske landslagssjef Åge Hareide.

- Mathias Zanka Jørgensen viste Hareide hvilke kvaliteter han har, at han kan spille i midten i et tremannsforsvar. Jeg synes han fortjener en plass i landslagstroppen, mener Solbakken.

København ligger også meget godt an i serien, som de leder hele ni poeng foran Sønderjyske.

SUKSESS: Ståle Solbakkens København tok seg videre til cupfinalen i går etter seieren over Brøndby. Foto: Lars Møller/Scanpix
SUKSESS: Ståle Solbakkens København tok seg videre til cupfinalen i går etter seieren over Brøndby. Foto: Lars Møller/Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart