Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasende Sollied truet Glimt-supportere

Varslet krav om 30 millioner for beskyldninger om drikkekultur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forrige uke tok Bodø/Glimt-supporterne et kraftig oppgjør med sine egne helter, og kritiserte spillerne for slett innsats på banen og klanderverdig livsstil utenfor.

Blant annet hevdet supporterne det eksisterte en uheldig drikkekultur blant spillerne - og i en tilsynelatende harmløs bisetning ble tidligere Glimt-trener Trond Sollied nevnt.

- Dette er en kultur som stammer i den senere tid fra Sollieds dager. Dette er en kultur som oppstod for lenge siden og som vi enda ikke har sett dø ut. Mange kaller denne kulturen for en «drikkekultur». Lite forandrer seg i Glimt, het det i artikkelen fra Glimt-supporterne.

Sollied må tydeligvis ha ment dette var såpass injurierende at det måtte reageres. Og det kraftig.

Krevde beklagelse

I et brev til «Den Gule Horde» fremmet Sollieds advokat Jan Erik Kullerud et erstatningskrav i fantasiklassen pålydende 30 millioner kroner, skriver Avisa Nordland.

«Sollied reagerer kraftig på styrets uriktige og grovt utilbørlige beskyldning. En slik uoverveid og grunnløs beskyldning kan i ytterste konsekvens influere på Sollieds profesjonelle yrke som trener», heter det i brevet.

På vegne av Sollied ble supporterne også pålagt å legge ut et dementi på hjemmesiden sin, diktert av advokaten og Sollied selv. Hvis ikke ville det bli tatt rettslige skritt mot styret, truet advokaten.

image: Rasende Sollied truet Glimt-supportere

«For det tilfelle at det blir nødvendig med en rettslig avklaring vil en allerede på dett trinn varsle at det vil fremmes et svært omfattende økonomisk krav med en ramme på inntil NOK 30.000.000,-.

Beklagelsen er nå publisert på hjemmesidene til Den Gule Horde. 

«Et samlet styre beklager sterkt den urett man har gjort seg skyldig i ved å blande Trond Sollied sitt navn inn i en artikkel på hjemmesiden til Den Gule Horde og hvor det etterlates et inntrykk av at det i Bodø/Glimt ble skapt en drikkekultur i hans tid som trener. Et samlet styre beklager en slik uriktig kobling og erkjenner at beskyldningen er uoverveid, grunnløs og utilbørlig».

- Sikkert normalt

Leder i Den Gule Horde, Terje Dalhaug, trodde først det var en spøk da han leste brevet fra Sollieds advokat i dag tidlig.

- Jeg trodde det vel først ikke, og måtte ringe advokaten etter å ha rådført meg min vår egen juridiske konsulent. Jeg og Kullerud hadde en kort samtale, sier Dalhaug til Dagbladet.no.

- Synes du Sollied overreagerer en smule?

- Det er sikkert helt normalt å reagere sånn i Hellas og Olympiakos.

SATTE HARDT MOT HARDT: Trond Sollied reagerte sterkt på at Glimt-supporterne nevnte i en bisetning at den angivelige drikkekulturen i klubben startet da Sollied var trener. Gjennom sin advokat truet han supporterne med et erstatningskrav på 30 millioner kroner. Foto: SCANPIX
SATTE HARDT MOT HARDT: Trond Sollied reagerte sterkt på at Glimt-supporterne nevnte i en bisetning at den angivelige drikkekulturen i klubben startet da Sollied var trener. Gjennom sin advokat truet han supporterne med et erstatningskrav på 30 millioner kroner. Foto: SCANPIX Vis mer

- Ble du skremt av brevet?

- Jeg ble vel ikke skremt, men det var aldri vår intensjon at Trond Sollied skulle føle at navnet hans ble trukket ned i møkka. Vi beklager hvis han har følt den på den måten, sier Dalhaug.

Advokat Jan Erik Kullerud sier dette til Avisa Nordland:

- Trond Sollied oppfatter dette som særdeles alvorlig.

• Les hele brevet fra advokaten her.

Dagbladet.no har ikke lyktes å innhente en kommentar fra Trond Sollied.