Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasende spanjoler omringet dommeren etter OL-exiten

- Burde holdt seg for gode til det, sier Spania-ekspert.

SINTE: Spania-spillerne flokket seg rundt dommerne etter kampen. De følte seg blant annet snytt for et straffespark. Foto: Reuters / Nigel Roddis / NTB Scanpix
SINTE: Spania-spillerne flokket seg rundt dommerne etter kampen. De følte seg blant annet snytt for et straffespark. Foto: Reuters / Nigel Roddis / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Spania - Honduras 0-1

Spania røk ut av OL-turneringen i går. Forhåndsfavorittene tapte mot Honduras etter at Jerry Bengtson stanget inn kampens eneste mål tidlig i oppgjøret på St. James' Park.

- Alle er skuffet. Alle er lei seg, sa Spania-trener Luis Milla etter kampen ifølge The Guardian.

Canal+-ekspert Petter Veland synes det er greit at Spania er ute, selv om han synes det var meget overraskende at de skulle gå på to tap. Prestasjonene har rett og slett vært for dårlige, mener han.

DEPPER: Chelsea-stjernen Juan Mata depper etter kampslutt. Foto: AP Photo / Scott Heppell / NTB Scanpix
DEPPER: Chelsea-stjernen Juan Mata depper etter kampslutt. Foto: AP Photo / Scott Heppell / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg hadde ikke regna med at de skulle være det første landet, sammen med De Forente Arabiske Emirater som røk ut av OL, for å si det sånn. Om det var oppladninga, om de har tatt for lett på motstanderen eller noe annet, vet jeg ikke. Det er antakelig en kombinasjon. Spillerne som skulle stå frem var ikke i nærheten av å prestere. Det var ingen som virkelig sto frem, sier Veland til Dagbladet.

Omringet dommeren Spania skapte flere store muligheter, spesielt mot slutten da de traff metallet to ganger og ble snytt for et soleklart straffespark. Ballen ville imidlertid ikke i mål for de regjerende EM- og VM-mesterne. Mot slutten var frustrasjonen blant de spanske spillerne lett å se, og da kampen var over omringet sinte spanjoler dommeren. Det siste likte ikke Veland å se.

- Jeg synes ikke noe om det i det hele tatt. Jeg skjønner spontanreaksjonen når de ikke får det straffesparket som det i 99 av 100 tilfeller ville blitt blåst straffe på, men å løpe bort til dommeren etter kampen på den måten burde de holdt seg for gode for.

- Når de har vunnet så mye de siste årene, kunne de vist den storheten og si at en ikke kan vinne alt, sier Veland.

- Rett og slett filming Han var heller ikke videre imponert over Honduras' (skue)spill på Newcastles hjemmebane.

- Etter Japan-kampen (Spania tapte også den med ett mål) sa jeg at Japan vant på en fair måte. Det samme kan jeg ikke si om Honduras. Jeg hadde vært mer fornøyd som Japan-trener enn Honduras-trener, for å si det sånn. Honduras brukte noen ufine grep for å få Spanua ut av fatning, og lyktes med det. Jeg tror keeperen deres lå nede med «skade» 3-4 ganger, og bare en gang var det noe som traff ham. Det var rett og slett filming, sier Veland.

TVERRLIGGER: Barcelonas Martin Montoya header ballen i tverrliggeren mot slutten av kampen. Foto:  Reuters / Nigel Roddis / NTB Scanpix
TVERRLIGGER: Barcelonas Martin Montoya header ballen i tverrliggeren mot slutten av kampen. Foto: Reuters / Nigel Roddis / NTB Scanpix Vis mer

- Men, som sagt, Honduras lyktes med å få Spania ut av fatning, og skal ha honnør for det, sier Canal+-eksperten til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media