Rasende supportere tagget ned Kölns treningsfelt

- Dette er ikke annet enn en normalt, unormal dag her, sier Ståle.

Foto: Eduard Bopp Sportfotografie
Foto: Eduard Bopp SportfotografieVis mer

(Dagbladet): Stemningen er amper i fotballgale Köln, etter at Ståle Solbakken & co røk på enda et stortap i går kveld. 

Da laget ankom treningsfeltet i dag tidlig møtte de et lite hyggelig syn:

«Ingen ære», «forrædere» og «horesønner» var blant ordene som var tagget på reklameskiltene som omgir treningsbanen Geissbockenheim. Over klubblogoen var det malt et svart kors, melder Kölner Stadt-Anzeiger.

Dette er andre år på rad at rasende supportere tagger ned treningsanlegget. Forrige sesong tagget fansen «rykker dere ned slår vi dere ihjel».

Klubben reagerte umiddelbart og hyret inn et rengjøringsfirma til å få bort hærverket i morgentimene.

- Dette er ikke noe annet enn en normalt unormal dag her, sier trener Ståle Solbakken til Dagbladet.

INGEN ÆRE: Supporterne tagget også et kryss over klubblogoen. Dette er andre året på rad at treningsanlegget utsettes for hærverk. Foto: Eduard Bopp Sportfotografie
INGEN ÆRE: Supporterne tagget også et kryss over klubblogoen. Dette er andre året på rad at treningsanlegget utsettes for hærverk. Foto: Eduard Bopp Sportfotografie Vis mer

Hans jobb er gjenstand for daglige diskusjoner. Etter 0-4-tapet for Mainz på tirsdag sa daglig leder Claus Horstmann noe tvetydig at han "ikke kunne utelukke" at Solbakken også ville lede laget neste serierunde.

Solbakken snakket med Horstmann i dag, og forholder seg til at han er Kölns trener også til helga:

- Ja, ut fra det jeg vet så er jeg det, sier Solbakken.

- Vi har vært ynkelige i mange kamper, men vi har heller ikke hatt den nødvendige turen når vi har trengt det. Vi var ikke så ynkelige mot Mainz - sjansestatistikken var jevnere enn resultatet tilsier - og vi fikk dårlig betalt da vi spilte uavgjort mot Werder Bremen. Men vi blir litt for mentalt skrøpelige, sier hedmarkingen.

- De scorer på sin første sjanse, og vi har verken mental styrke eller kvalitet til å svare. Min faglige stolthet ivaretas av at vi har holdt nullen i seks kamper, mens vi har sluppet inn ett mål i sju andre. Problemet er alle de kollapsene vi har hatt innimellom.

Etter 4-0-tapet for Mainz i går ventet 150 Køln-fans på at laget skulle ankomme treningsfeltet. Spillerne ble ifølge lokalavisa Kölner Stadt-Anzeiger sluppet av andre steder, for så å ta taxier hjem.