Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rasende Svendsen: - Pinlig! Helt på trynet. Det var flaut å gå

Emil Hegle Svendsen slakter seg selv etter kollapsen.

SKUFFET: Emil Hegle Svendsen var særdeles skuffet etter 17. plassen på VM-sprinten i Holmenkollen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKUFFET: Emil Hegle Svendsen var særdeles skuffet etter 17. plassen på VM-sprinten i Holmenkollen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): VM-sprinten i Holmenkollen ble en fest for Ole Einar Bjørndalen. Det skulle - etter planen - være en fest også for Emil Hegle Svendsen.

30-åringen jaktet sitt 16. mesterskapsgull på arenaen hvor han har lagt ned så mange treningstimer. I mesterskapet som Svendsen har tenkt så mye på.

Det så lenge bra ut. Svendsen åpnet sterkt, skjøt fullt på liggende og var Norges eneste gjenværende gullhåp før siste skyting. Der bommet trønderen én gang. Det var ikke så ille. Ni av ti treff har gitt Svendsen gull tidligere.

Men på sisterunden gikk det fullstendig galt. Ingen uhell skjedde, men Svendsen kollapset. Han stoppet nesten helt opp og var hele 1,15 minutter bak vinner Martin Fourcade i mål.

Det holdt til en svært skuffende 17. plass for mannen som en gang var best i verden i skiskyting og som også slo de beste langrennsløperne i junioralder. I dag ble han parkert i sporet - på sin egen hjemmebane.

- Flaut å gå Det skjønte skiskytterstjernen ingenting av. Overfor Dagbladet formidlet han sjokket.

- Det var helt på trynet. Pinlig! Jeg følte meg bra en stund, men så sa de stopp. Det var bekmørkt. Helt forferdelig. Jeg stoppa jo helt opp. Det var flaut å gå sisterunden, forteller Svendsen til Dagbladet.

Han slaktet sin egen VM-innsats, men slet med å forklare hvorfor det gikk galt.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg følte meg så elendig. Det er lenge siden jeg har konkurrert. Det virket som om dette kom som et sjokk på kroppen. Det var overraskende og skuffende, sier 30-åringen.

- Hva betyr dette for fortsettelsen?

- Jeg hadde en lignende start i OL i Sotsji også. Da gikk det enormt trått på den første sprinten. Så løsnet det etter hvert. Jeg får håpe det skjer nå også. Det må skje, svarer Svendsen.

Angrer ikke på taktikken Han startet sist av alle favorittene. Med startnummer 87 innledet han sitt løp rundt tre kvarter etter Martin Fourcade, som startet som nr. 8. Svendsen tror imidlertid ikke at det var et feil valg.

- Vi valgte å starte sent fordi vi trodde at nysnøen ville bli blankere etter hvert. Det tror jeg også den ble. Jeg tror ikke det var startnummeret som var problemet, mener trønderen.

Nå får han en tøff oppgave med å gå seg opp i medaljekampen på morgendagens jakstart.

- Det er veldig frustrerende. Å få en god start på mesterskap er ekstremt viktig. Dette er kjipt.

Hyller Bjørndalen Superveteranen Bjørndalen reddet Norges ære. Selv om Svendsen og Bjørndalen ofte har blitt fremstilt som rivaler, gleder førstnevnte seg over sølvvinnerens suksess.

- Ole Einar redder oss i dag. Det er viktig for norsk skiskyting. Han har kjørt sitt løp og leverer. Det er ekstremt imponerende, skryter Svendsen.

- Den mannen slutter aldri å imponere. Det er bare å gratulere.

Mareritt-debuten Også VM-debutanten Erlend Bjøntegaard fikk en marerittåpning på mesterskapet. Han ble nr. 69 og får ikke gå morgendagens jakstart.

- Det er ekstremt kjedelig. Jeg gikk for dårlig og skjøt for dårlig. Det er overraskende at jeg leverer en så svak prestasjon. Det var ikke dette jeg hadde sett for meg, sier Bjøntegaard til Dagbladet.

Nå får han ikke engang gå morgendagens jakstart. Dermed er VM trolig over for debutanten - nesten før det er i gang.

Dermed blir mesterskapet et stort antiklimaks for Bjøntegaard.

- Jeg tror jeg må være tilskuer resten av mesterskapet. Det er veldig kjipt. Men jeg er ikke typen som graver meg ned av den grunn. Jeg må bare se fremover mot kommende renn, sier han.

Håper Bjørndalen forlenger karrieren Også Bjøntegaard hyller Bjørndalen.

- Det Ole Einar gjør, er stor idrett. Det er helt fantastisk. Han har stått over så mange renn og kjørt sitt løp. Vi kan mildt sagt si at han lykkes. Det er ekstremt imponerende, skryter VM-debutanten.

- Tror du han kommer til å forlenge karrieren nå?

- Haha, det vet jeg ikke. Men jeg håper det. Vi har så mye å lære av ham. Det er moro når Ole Einar gjør det så bra. Det er stort for hele landslaget og for hele Norge. Det er sikkert litt moro for en del av utlendingene også, sier Bjøntegaard.

SØLV: Emil Hegle Svendsen hyller Ole Einar Bjørndalen etter 42-åringens sølv: - Han redder oss i dag, sier Svendsen til Dagbladet.
SØLV: Emil Hegle Svendsen hyller Ole Einar Bjørndalen etter 42-åringens sølv: - Han redder oss i dag, sier Svendsen til Dagbladet. Vis mer