Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sprangrytter:

Rasende svensk rytter truer med å flytte fra Sverige: - Tårene er tørket

Ble vraket til junior-EM.

VIL FLYTTE: 16-årige Nellie Berntsson ble vraket til EM fordi hun så for sur ut. Nå kan hun flytte fra Sverige. Foto: Lotten Engbom/Expressen
VIL FLYTTE: 16-årige Nellie Berntsson ble vraket til EM fordi hun så for sur ut. Nå kan hun flytte fra Sverige. Foto: Lotten Engbom/Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Nellie Berntsson (16) er en av Sveriges mest lovende sprangryttere, men ble nylig vraket til junior-EM.

Bakgrunnen er at Berntsson har en populær blogg, og landslagsledelsen skal ha fryktet at dette påvirket laget negativt. Berntsson skal også ha fått beskjed om at hun «ser for sur ut».

Nå skriver svenske Expressen at sprangrytteren leker med tanken på å forlate Sverige.

- Tårene er tørket og jeg vil virkelig forstå hvor trangsynt voksenverden er. Tre store staller i Europa har tatt direkte kontakt med meg. To av disse har svenske ryttere basert hos seg. De ler av det som har skjedd og ønsker at jeg kommer til dem, uttaler Berntsson.

- Sjokk

Hun skal ifølge Expressen være helt ferdig med det svenske landslaget.

- De (landslaget) har behandlet meg ille. Min far, min trener, vi var alle i sjokk. De jobber med barn og så skal de holde seg på dette nivået, sier Berntsson.

Landslaget har følgende kommentar.

- Vi må bare poengtere at bloggen er hennes private tanker. Hun har blitt opprørt, og skriver kanskje mer enn hun burde. Vi i forbundet har en litt annen versjon, og det hele grunner vel i at forbundet har et verdigrunnlag om hva man skriver, sier landslagssjef Svante Johansson.

- Mobbing

Jentas trener, Sofie Thurdin, forteller:

- Det er sørgelig. Det er mobbing, rett og slett. Jeg håper bare det ikke skjer noen andre. Nellies EM-sjanse er borte, men det kommer jenter og gutter bak henne som ikke skal komme utfor dette her. Det skal ikke skje, det skal ikke handle om hvordan man ser ut eller hva man gjør. Det skal handle om å levere, og det har Nellie gjort i lang tid, sier Thurdin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!