KNUST: Svenskene var langt nede etter bronse-tape. Foto: Bildbyrån
KNUST: Svenskene var langt nede etter bronse-tape. Foto: BildbyrånVis mer

Sverige tapte bronsefinalen i VM

Rasende svensker tapte bronseduellen: - Vi var skikkelig forbanna

Nederland ledet soleklart, men så en stund ut til å kaste vekk VM-bronsen i håndball. Til slutt måtte Sverige se slaget tapt med 21-24.

(NTB/Dagbladet): ​Dommerne hadde to tvilsomme avgjørelser mot slutten, og svenskene kunne med rette være forbannet. Skuffede svensker tørket tårer etter tapet.

- Vi var skikkelig forbanna i andre omgang. Det er så jævla nært. Det er tungt, sier stjerna Isabelle Gulldén til Dagbladet.

- Det var så nært. Da føles det ekstra leit. Spesielt når vi gjør den vendingen og faktisk kan ta dem, sier Gulldén.

Nederlandsk jubel

På tribunen feiret Nederlands Estavana Polman med sin kjære, fotballprofilen Rafael van der Vaart, og deres felles barn.

- Fantastisk av oss å komme tilbake mot slutten etter en vanskelig periode, sa keeper Tess Wester til nederlandsk TV etter triumfen.

Det kunne blitt svenskenes første medalje i mesterskap siden EM i 2010, der de tapte finalen mot Norge.

- Jeg er helt tom, men stolt over at vi kom tilbake i kampen, sa Sveriges Johanna Westberg, ifølge Aftonbladet.

Dramatikk

I kampen om bronsen søndag så Nederland mye piggere ut enn Sverige fra start. Etter en jevn åpning stakk nederlenderen fra inn mot pause og ledelse 14-8.

Men svenskene klarte å komme tilbake slik de hadde gjort i andre kamper i VM. De var kjapt i 2.-omgangen oppe på 17-16-ledelse. I sluttminuttene var Nederland kaldest i hodet og avgjorde med fire kjappe mål.

Både finaleplass og bronse forsvant i løpet av de siste fem minuttene av Sveriges to siste VM-kamper. Det endte med 22-24-tap for Frankrike i semifinalen.

(NTB)