KNUST: John Kitolano (sittende) var utrøstelig etter selvmålet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KNUST: John Kitolano (sittende) var utrøstelig etter selvmålet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

U20-VM i Polen

Rasende Thorstvedt: - Forbanna svake

U20-landslaget lever farlig etter 2-0-tapet for New Zealand. Må vinne siste kamp i gruppa. Er også avhengig av resultatene i andre kamper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norge U20 - New Zealand U20 0-2

LODZ (Dagbladet): Norge hadde kniven på strupen før kveldens kamp mot New Zealand i U20-VM i fotball. 3-1-tapet for Uruguay i åpningskampen gjorde at Norge måtte ha et poeng. Aller helst tre.

Men første omgang var ikke imponerende. Lagene gikk til pause med 0-0. Norge hevet seg i starten av andre omgang, men det var New Zealand som scoret først. Det skjedde etter et nydelig langskudd av Gianni Stensness etter 71 minutter. Sju minutter før slutt scoret John Kitolano selvmål.

Norge klarte aldri å komme tilbake og har nå to tap i VM, som går i Polen. Både Uruguay og New Zealand har seks poeng i gruppa. Norge og Honduras har null.

BLYTUNGT: John Kitolano måtte støttes ut av banen etter tapet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BLYTUNGT: John Kitolano måtte støttes ut av banen etter tapet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Vi er så forbanna svake at det er flaut å sitte og se på ved siden av, og å være med og spille. Jeg er skuffet, sier en tydelig frustrert Kristian Thorstvedt.

Han avslørte at det var en nedtrykt norsk gjeng som samlet seg i garderoben etter kampen.

- Det var ikke god stemning, men det vil det uansett ikke være etter null poeng på to kamper. Vi har én kamp igjen og må prøve å løfte oss betraktelig mot Honduras.

De to beste lagene går til åttedelsfinalen. De samme gjør de fire beste treerne i de seks VM-gruppene. Det er her Norges håp nå ligger. Men da må laget vinne mot Honduras torsdag. Og resten blir bingo.

På benken

Thorstvedt startet nok en gang på benken for Norges U20-lag. Han mener at han og lagkameratene undervurderte New Zealand og ikke var påskrudd fra start.

- Jeg skal ikke si at jeg vet det, men det virker i hvert fall sånn. Det er ikke fra trenerens ståsted, men mer fra spillerne, slik jeg så det fra benken. Det så ikke ut som vi var klare for det New Zealand kom med og løste det ikke bra, mener rogalendingen.

MISFORNØYD: Kristian Thorstvedt var mildt sagt misfornøyd med den norske innsatsen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MISFORNØYD: Kristian Thorstvedt var mildt sagt misfornøyd med den norske innsatsen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Burde du startet?

- Jeg mener selvfølgelig selv at jeg burde startet, det tror jeg alle som sitter på benken mener at de burde. Men sånn er det ikke, det er ikke jeg som tar ut laget.

Til tross for en dårlig start på mesterskapet gir ikke Thorstvedt opp håpet om avansement og flere dager i Polen.

- Nei, vi har en kamp igjen, og vi skal gjøre alt for å slå Honduras. Vi må ha mange mål, men det tror jeg vi skal klare å fikse.

Stadion Widzew i Lodz var mildt sagt glissen, med rundt 2000 tilskuere. Men på tribunen satt det flere størrelser fra Norge. Her var både Lars Bohinen, Erik Thorstvedt og Alf-Inge Håland. Alle med sønner på laget. Men det var bare Erling Braut Haaland som slapp til fra start.

Friske

Det lille som var av godt angrepsspill i første omgang var det New Zealand som sto for. Laget hadde flere fikse kombinasjoner rundt den norske 16-meteren. Det norske angrepsspillet var kraftløst og uten energi.

Omgangens farligste sjanse hadde Haaland to minutter før pause. En nydelig kombinasjon gjorde at han fikk ballen fri og stormet alene mot Michael Woud i New Zealand-målet. Han lyktes imidlertid ikke med avleveringen, og første omgang endte målløs.

Fotballekspert Lars Tjærnås fulgte kampen fra tribunen. På Twitter skrev han:

«Positivt første 45 min: Ryddigere defensivt enn mot Uruguay. Negativt: Skaper nesten nada offensivt.»

Fornøyd

Utgangspunktet før kampen var at New Zealand ville være fornøyd med uavgjort. Mens Norge tapte for Uruguay, vant New Zealand 5-0 over Honduras.

NESTEN UTE AV VM: 
Christian Borchgrevink, 
Julian Faye Lund, Leo Skiri Østigård og John Kitolano var ikke høye i hatten etter at tapet var et faktum. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NESTEN UTE AV VM: Christian Borchgrevink, Julian Faye Lund, Leo Skiri Østigård og John Kitolano var ikke høye i hatten etter at tapet var et faktum. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Norge hevet seg i starten av andre omgang. Men laget var langt unna å sette skikkelig trykk på New Zealand. I stedet var det motstanderen som sørget for 1-0. Gianni Stensness fikk til slutt ballen utenfor 16-meteren og dunket den inn bak Julian Faye Lund i det norske målet.

Det var en skikkelig kalddusj for de norske gutta. Bare et mål eller to kunne redde kvelden. Men det kom aldri. Tvert imot var det New Zealand som fikk sitt andre for kvelden. Et angrep endte i beina på den norske venstrebacken John Kitolano og i mål.

Sønderknuste

0-2 i Lodz. Tilbake satt de norske gutta på gresset. Sønderknuste. Kitolano var utrøstelig og gikk gjennom pressesonen uten å si et ord.

- Jeg har vært og pratet med ham. Det er dette som er krevende i toppfotball. Du må fort opp på hesten igjen, sier trener Pål Arne Johansen.

- Det er fortsatt en mulighet til å gå videre. Så lenge den er der, skal vi gjøre alt vi kan for å ta den. Men rett etter kampen syntes jeg synd på gutta. Jeg opplevde at flere var utrøstelige. Dette var et veldig tungt slag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer