OL i Tokyo, Jevgenij Trefilov

Rasende Trefilov stjal showet: - Gjorde feil

Den russiske trenerlegenden Jevgenij Trefilovs (65) oppførsel fra tribuneplass i Tokyo får stor oppmerksomhet, og skapte latter hos nederlandske verdensstjerner.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Det var Trefilov som ledet Russland til OL-gull i Rio for fem år siden.

Som trener for det russiske kvinnelandslaget har hans diktatoriske lederstil vekket oppmerksomhet gjennom en årrekke.

Grunnet helseproblemer er han ikke lenger trener for det russiske laget, men i Tokyo som representant for forbundet.

Etter 12-målstapet mot Sverige tirsdag uttalte han til Aftonbladet at han gjerne tar over treneransvaret for laget, men at han ikke får lov av forbundet.

Under Russlands 38-31-seier over Ungarn torsdag fungerte han i store deler som trener.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Skrek fra tribuneplass

Han hadde plassert seg på tribunen slik at han kunne snakke med de russiske spillerne både før kamp, da de gikk inn til pause, og ut til 2. omgang.

Fra tribunen skrek han ut instruksjoner gjennom hele kampen. Flere ganger snudde de russiske spillerne seg mot Trefilov, og snakket med ham.

INSTRUERTE Jevgenij Trefilov kommuniserer med keeper Viktoriia Kalinina fra sin plass på tribunen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INSTRUERTE Jevgenij Trefilov kommuniserer med keeper Viktoriia Kalinina fra sin plass på tribunen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Smittevernregler var heller ikke i fokus. Før kampen håndhilste han på flere personer, og så fort kampen var i gang dro han ned munnbindet.

I pausen på kampen fikk Dagbladet og Aftonbladet et intervju med 65-åringen via tolk. Tolken ville da ikke stille spørsmålet videre om Trefilov kunne tenke seg å ta over treneransvaret under OL.

- Det går ikke på grunn av helsesituasjonen hans. Han har operert hjertet, forklarte tolken.

Norge knuste Montenegro:

SOMMER-OL: De norske håndballjentene slet i starten av kampen mot Angola, men hevet seg betraktelig utover i kampen. VIDEO: Discovery+ Vis mer

Før Ungarn-seieren spilte Russland uavgjort mot Brasil, etterfulgt av Sverige-tapet.

- Har du dialog med trenerne om hvordan laget skal styres?

- Selvsagt diskuterer vi i forbundet og trenerne kampen som var mot Sverige, og vi har kommet til noen konklusjoner, svarte Trefilov.

- Hva har gått galt de to første kampene?

- Vi gjorde feil i forberedelsesperioden. Laget har ikke løpt nok ennå, det er ikke sånn vi vanligvis gjør det, svarte Trefilov via tolken.

Gjennom intervjuet var den 65 år gamle suksesstreneren engasjert, lo, pratet høyt og hilste på folk rundt ham på tribunen.

Nederlandske stjernevitner

Til stede på kampen var også flere av de nederlandske spillerne. I 2. omgang satt de rett bak trenerlegenden, og måtte le da Dagbladet stilte spørsmål om oppførselen.

VITNER: Jevgenij Trefilov ropte illsint fra tribunen. Bak følger flere av spillerne på det nederlandske landslaget med. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VITNER: Jevgenij Trefilov ropte illsint fra tribunen. Bak følger flere av spillerne på det nederlandske landslaget med. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Han er veldig aktiv. Det er slik vi alle kjenner ham. Hvis de er fornøyd med det, så er det greit, ler Lois Abbingh.

- Kunne du tenkt deg noe liknende selv?

- Jeg er så fokusert på kampen, så jeg vet ikke om jeg hadde hørt ham. Men så lenge det er greit for de russiske jentene er det fint.

Lørdag møter Norge nettopp det nederlandske laget, som er regjerende verdensmestere fra 2019. En turnering nevnte Abbingh ble toppscorer i.

- Vi skal være klare for Norge. Vi har sett kampene deres. De spiller raskt og bra, det blir tøft som alltid, avslutter Abbingh.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer