Rasende United-fans

Inferno før storkampen mellom Manchester United og Liverpool. Fans protesterte utenfor spillerhotellet og stormet Old Trafford to ganger.

OPPRØR: Fansen røykla området utenfor spillerhotellet The Lowry og stormet Old Trafford. Video: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Liverpool, kl. 17.30

Det har kommet til voldsomme scener i Manchester i ettermiddag. United-fansen hadde på forhånd varslet store protester mot klubbens eier - Glazer-familien - før møtet med Liverpool i Premier League.

Og nå har det eskalert.

Videoer på sosiale medier viser at fansen først dukket opp utenfor spillerhotellet The Lowry. Ole Gunnar Solskjær og spillerne pleier å sove her natta før kamp.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Supporterne sørget for et inferno med rød røyk ved spillerbussen - og de sang anti-Glazer-sanger.

Også på og utenfor Old Trafford har det samlet seg horder av mennesker. Det snakkes om at opptil 10 000 personer har dukket opp før kampen som skulle starte klokka 17.30, men som nå er utsatt.

Bilder viser at fansen kom seg inn på gressmatta. De forlot den igjen, men skal ha kommet tilbake.

- Fansen er tilbake inne på stadion, skriver Sky Sports-reporter Geoff Shreeves, som er på Old Trafford

Reporteren rapporterer at det er en ny gruppering som har tatt seg inn på østsida av stadion.

- Jeg tviler sterkt på at kampen kan bli gjennomført. Lagene har fått beskjed om å ikke forlate hotellet før det er trygt både utenfor hotell, på vei til stadion og inne på stadion. Slik det ser ut nå, blir det vanskelig.

Fem-seks supportere skal ha forsøkt å ta seg inn til garderobene, men klarte det ikke. Dette ville i så fall vært krise med tanke på covid-protokollen i Premier League.

Supporterne mener de amerikanske eierne beriker seg på klubben og ikke gir nok tilbake. Da Super League-prosjektet ble kjent, kulminerte raseriet på nytt.

Rett før klokka 16.00 meldte tidligere Liverpool-spiller Stan Collymore at Liverpool-bussen ennå ikke har forlatt hotellet. Heller ikke United-bussen har dratt fra The Lowry.

Kampen er utsatt på ubestemt tid.

På en pressekonferanse før storoppgjøret kommenterte Ole Gunnar Solskjær de varslede protestene. Manageren oppfordret til at det måtte foregå i rolige former.

- Det er viktig at fansens syn blir lyttet til, og at vi kommuniserer bedre. Min jobb er samtidig å fokusere på fotballbiten og at vi har et best mulig lag, sa han.

- Jeg er så glad for at alle klubbene ble enige om at dette (Super League) ikke var måten å gå videre på. Samtidig er det viktig at protestene foregår på en OK måte og at de gjennomføres fredelig.

Solskjær ble ikke hørt. Mens det ble synget anti-Glazer-sanger, ble det også sunget «Solskjær-sangen» til støtte for nordmannen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer