Rasende Wenger vil anmelde City etter van Persie flørt

Og storaksjonærer går hardt ut mot Arsenal-eier.

VIL ANMLEDE: Arsene Wenger vil anmelde Manchester City inn til FA etter at sistnevnte skal ha gått bak ryggen på London-klubben og tatt kontakt med Robin van Persie. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix
VIL ANMLEDE: Arsene Wenger vil anmelde Manchester City inn til FA etter at sistnevnte skal ha gått bak ryggen på London-klubben og tatt kontakt med Robin van Persie. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Kontrakten til Robin van Persie går ut neste sommer, og tidligere denne uka meldte stjernespilleren at han ikke kommer til å skrive under ny kontrakt med Arsenal. Spilleren uttalte blant annet følgende i forbindelse med saken:

- Jeg respekterer Wenger, supporterne og spillerne utrolig mye og kommer derfor ikke til å gå i detaljer, men i møtet kom det frem at jeg og klubben er uenige på flere områder om veien videre for Arsenal. Jeg har tenkt hardt og lenge på det, men har valgt å ikke fornye kontrakten min. Dere, fansen, har selvfølgelig lov til å være uenige med meningene mine, og jeg kommer alltid til å respektere meningene deres.

Det har vært rykter om at stjernespissen skal være på vei til Arsenal-rival Manchester City. Arsenal-manager Arsene Wenger raser mot de lyseblå som skal ha startet å føre en samtale med Robin van Persie bak Arsenals rygg, noe som er et klart brudd på fotballforbundets regler.

Sammen med klubbformann Ivan Gazidis vil Arsene Wenger nå sende en anmeldelse av Manchester City til Det engelske fotballforbundet (FA), skriver The Sun.

Arsenal på sin side skal likevel være fast bestemt på å beholde van Persie ut kontraktstiden til tross for at det vil bety at hollenderen kan gå gratis fra klubben neste sesong.

Åpent brev Det er uansett dårlig nytt for alle som er involvert i klubben at den største stjernen ser ut til å forsvinne, før eller etter denne sesongen. Mange mener at dette er den første spikeren i kista for et Arsenal-lag som igjen sliter med å holde på de største stjernene. Tidligere har klubben blant annet mistet stjernespiller Cesc Fabregas.

London-klubbens hovedeier er Stan Kroenke, som via sitt selskap Kroenke Sports Enterprises UK Ltd, eier nesten 67 prosent av klubben. Nå får hovedeieren sterk kritikk av storaksjonærene Alisher Usmanov og Farhard Moshiri.

Etter å ha blitt informert om kontraktsituasjonen til Robin van Persie, har styreformannen i Red & White Holdings, Alisher Usmanov, sendt et åpent brev til engelske medier hvor den russiske milliardæren stiller spørsmålstegn ved hvordan klubben blir styrt.

- Fra vårt ståsted er det tydelig at du (Stan Kroenke) prøver å distrahere oppmerksomheten fra mer fundamentale ting som klubben møter. Vi er i ferd med å miste vår mest verdifulle spiller fordi vi ikke kan gi selvtillit til spillerne om at vi kan vinne trofeer. Hvor er forsikringen om at dette ikke vil skje igjen? lyder det fra brevet.

Bitter strid Red & White Holdings føler at klubbformann Ivan Gazidis har gitt uttrykk for at det er en bitter strid mellom partene, noe som fører til at fansen får feil inntrykk av situasjonen. Hovedgrunnen skal være at Usmanov og co ikke får styreplass til tross for at de eier 30 prosent av andelene i klubben.

INTERN URO: Robin van Persie vil ikke skrive ny kontrakt med Arsenal, noe som medfører at aksjonær Alisher Usmanov (t.v) langer ut mot Stan Kroenke (t.h). Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB scanpix
INTERN URO: Robin van Persie vil ikke skrive ny kontrakt med Arsenal, noe som medfører at aksjonær Alisher Usmanov (t.v) langer ut mot Stan Kroenke (t.h). Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB scanpix Vis mer

Storaksjonærene har dype bekymringer med tanke på hvordan klubben blir styrt. De mener at Stan Kronke tar for lite ansvar som hovedeier i klubben.

- Det er i hendene på manageren, i stedet for eierne, å ta hånd om klubbens tette økonomi og bære byrden det medfører å betale tilbake den nye stadionen gjennom å selge de beste spillerne, og finne billige erstattere. Det på bekostning av spillet, skriver deleier Usmanov i brevet.

Usmanov peker på at hans investeringsgruppe har gått inn med 200 millioner pund i klubben. Og likevel klarer ikke Arsenal å holde på de største stjernene.

- Enda en gang taper vi vår beste spiller fordi vi ikke kan overtale ham om hvor vi vil at klubben skal stå, og at vi vil vinne titler. Og enda en gang mister vi ham til en rival, skriver de, og henviser til Manchester City.