Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Europa League

Rasende

Ståle Solbakken går til angrep på UEFA etter kveldens Europa League-kamp.

IRRITERT: Ståle Solbakken. Foto: NTB Scanpix
IRRITERT: Ståle Solbakken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Istanbul Basaksehir - F.C. København 1-0

F.C. København tapte 0-1 borte mot tyrkiske Istanbul Basaksehir i den første åttendedelsfinalen.

Til tross Edin Visca mål rett før slutt tok laget med seg et godt resultat tilbake til Danmark. Ståle Solbakken var likevel veldig irritert.

Frustrert

Ikke på grunn av resultatet, men fordi kampen gikk som planlagt.

- Jeg er sjokkert, forundret og irritert over arrogansen til UEFA, sier Solbakken ifølge danske BT.

Torsdagens oppgjør ble spilt foran en fullsatt tribune, til tross for at deler av Europa har gått i «corona-lock down». Først fredag er det forbudt med tilskuere på tribunen i Tyrkia.

- Jeg syns det er veldig, veldig vanskelig. Jeg mener at det som skjer er forkastelig. Det bør få noen konsekvenser. Det kommer det mest sannsynlig ikke til å få, men vi kan ikke stå her uten å snakke om det. Det er noe som er mye større enn en åttendedelsfinale i fotball.

Spesiell opptakt

Det har vært en spesiell tid for internasjonal fotball. I Norge er all aktivitet stoppet, mens Liverpool i går spilte Champions League-kamp på Anfield foran 55 000 tilskuere.

I dag kom også beskjeden om at EM kan bli flyttet til 2021, mens Premier League-runden denne helga går som planlagt.

Ståle Solbakken forteller at laget hadde en spesiell opptakt til torsdagens kamp. FCK forsøkte lenge å få kampen avlyst, men måtte reise til Tyrkia uten å vite om den faktisk ble noe av:

- Jeg håper det blir et tema på UEFA-møtet. Det går ikke an å behandle toppidrettsutøvere på denne måten, sier Solbakken før han innrømmer at han er totalt likegyldig til om turneringen fortsetter.

Tirsdag 17. mars har UEFA invitert alle 55 medlemslandene for å diskutere hva som vil skje med europeisk fotball, inkludert sommerens EM-sluttspill. Da blir også Champions League og Europa League et hett tema.

Hele Norges coronakart