Rasende

Avaldsnes-trener John Arne Riise (41) reagerte på frispark som sendte Kolbotn inn i kampen. Men Avaldsnes har grunn til å være fornøyd: Spilte 1-1 i den første kampen i nedrykksstriden.

AVALDSNES-BOSS: John Arne Riise. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
AVALDSNES-BOSS: John Arne Riise. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Kolbotn - Avaldsnes 1-1

Toppserien for kvinner er i gang med såkalt mestersluttspill og nedrykkssluttspill. Det betyr at serien er delt i to.

John Arne Riise og Avaldsnes skal slåss for å unngå nedrykk sammen med sju andre lag. I ettermiddag var Kolbotn motstander på bortebane. Og det endte 1-1.

Riise var tydelig forbannet på dommeren i forkant av Kolbotns utlikning til 1-1 etter 71 minutter. Han hørtes godt på sidelinja.

ENGASJERT: John Arne Riise. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
ENGASJERT: John Arne Riise. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer

Til pause sto det 0-0. Men rett etter hvilen skjedde det saker og ting. Ida Mortensen Natvik sendte gjestene i ledelsen i det 48. minutt.

Selma Løvås mottok ballen nede ved dødlinja og fikk to forsøk på å slå den inn. Ballen endte til slutt hos Natvik på elleve meter, og hun plasserte ballen i mål.

Bare fem minutter seinere kunne det se om som om Kolbotn ble snytt for straffespark. Eline Hegg ble felt. Kommentator på «Direktesport», Magnus Gulliksen, var krystallklar: Hegg ble felt innenfor 16-meteren, men dommeren vurderte det til å være frispark rett utenfor.

- Der gjør dommeren en stor feil, konkluderte Gulliksen.

Drøye 20 minutter før slutt eksploderte det på Kolbotn utenfor Oslo. Hjemmelaget fikk frispark rett utenfor 16-meteren. Frisparket fikk Riise til å rase.

- Skulder mot skulder, tordnet han. Kommentarene på sidelinja kunne tydelig høres. Og det ble ikke noe bedre av at Fanny Lång utliknet til 1-1.

Kommentator Gulliksen var enig med Riise: Han mente frisparket kunne diskuteres, og kommenterte trenerprofilens diskusjon med fjerdedommer.

Flere mål ble det ikke.

Riise og Avaldsnes har mest grunn til å være fornøyd. Og 1-1 er et sterkt resultat på bortebane.

Kolbotn havnet på femteplass i grunnspillet, mens Avaldsnes ble nummer ni.

Toppserien - nedrykkssluttspill

LSK Kvinner11004-03
Avaldsnes10101-11
Kolbotn10101-11
Arna-Bjørnar00000-00
Lyn00000-00
Røa00000-00
Åsane00000-00
TIL 202010010-40

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer