Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lance Armstrong

Raser: - Fortell sannheten!

Tidligere lagkamerat Tyler Hamilton mener Lance Armstrong ikke forteller hele sannheten i dokumentaren LANCE.

ÅPNER OPP: Lance Armstrong i ESPN-dokumentaren LANCE. Trailer Vis mer

ESPN-dokumentaren om Lance Armstrong ruller på amerikanske tv-skjermer i disse dager. Amerikaneren (48) fikk et brutalt fall fra å være kanskje den mest hyllede idrettsutøveren i sin tid, til å legge alle kortene på bordet og bli en av de mest forhatte.

IKKE FORNØYD: Tyler Hamilton. Foto: John Pierce/Photosport/REX
IKKE FORNØYD: Tyler Hamilton. Foto: John Pierce/Photosport/REX Vis mer

I 2013 innrømmet han mangeårig og omfattende doping gjennom karrieren. Ytterligere detaljer kommer fram i den nye tv-dokumentaren, men Armstrongs tidligere lagkamerat Tyler Hamilton mener 48-åringen fortsatt dekker over hele sannheten.

Han sier i podcasten «Off the Ball» at han ikke forstår hvorfor Armstrong ikke innrømmer alt.

- Det kommer en rekke konsekvenser når du velger bare å fortelle halve sannheten. Men du kan være nødt til det for å bli i sporten. Hvis du forteller hele historien, slik jeg gjorde, er du ute, sier Hamilton i podcasten, gjengitt av Cycling News.

DÅRLIG STEMNING: Forholdet mellom Lance Armstrong og Tyler Hamilton ble svært anspent. Foto: EPA/NTB Scanpix
DÅRLIG STEMNING: Forholdet mellom Lance Armstrong og Tyler Hamilton ble svært anspent. Foto: EPA/NTB Scanpix Vis mer

- Hva, hvorfor, hvordan?

Det kommer fram at Hamilton blant annet etterlyser mer av hva, hvorfor og hvordan.

- Det er ikke noe mot Lance, men for framtida og for yngre generasjoner i sporten. Jeg tror ikke vi har fått sett nok fra fortida. Å ikke stå fram, kan gjøre en stor forskjell, sier Hamilton.

Hamilton var altså lagkamerat med Armstrong under storhetstida i US Postal. Han var en av de aller første som sto fram og sa at den tidas kanskje mest hyllede idrettsutøver var dopet.

Lance Armstrong vant Tour de France hele sju ganger og for første gang i 1999.

Hamilton har selv innrømmet at han dopet seg.

OVERLEGEN: Det var slik man oftest så Lance Armstrong i Tour de France: Med den gule ledertrøya. Foto: John Pierce/Photosport/REX
OVERLEGEN: Det var slik man oftest så Lance Armstrong i Tour de France: Med den gule ledertrøya. Foto: John Pierce/Photosport/REX Vis mer

Anspent forhold

Som nevnt var altså Hamilton en av de første som anklaget Armstrong for doping. 48-åringen selv blånektet, og rettet tidvis hardt skyts tilbake.

Det skal blant annet ha endt med en brutal konfrontasjon i Aspen i 2011. Hamilton skal blant annet ha blitt omtalt som «besatt av Lance».

I dokumentaren som nå går på amerikanske tv-skjermer, har Armstrong blant annet innrømmet at han dopet seg tidligere enn det han har gått ut med.

Han sier at han skal ha vært 21 år gammel da han dopet seg for første gang.

- Det er fint at Armstrong er åpen og forteller, men når han har løyet så mye, må man ta alt han sier med en klype salt. Det ville ikke forundre meg om han begynte tidligere enn han sier også, sa TV 2s sykkel- og dopingekspert Mads Kaggestad til Dagbladet da.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!