Erling Braut Haaland med dommertirade

Raser: - Han er arrogant

Erling Braut Haaland (21) var endelig tilbake fra start. Han scoret i toppkampen, men det endte likevel med tap og en tirade mot dommeren.

Publisert
Sist oppdatert

Borussia Dortmund - Bayern München 2-3 (1-2)

For første gang på 46 dager var Erling Braut Haaland tilbake fra start for Dortmund. Og det var en skikkelig storkamp nordmannen returnerte til startoppstillingen i.

Det ble et dramatisk oppgjør Signal Iduna Park. Haaland scoret selv et flott mål, men det var likevel gjestene som kunne juble til slutt.

Lewandowski scoret to mål og Bayern vant 3-2. Det var likevel dommeren som fikk mest fokus etter kampen. Både for en straffe han ga til Bayern og en han ikke ga til Dortmund.

Etter kampen raser Haaland mot dommer Felix Zwayer.

- Jeg synes det er en skandale det som skjedde med dommeren. Det var en klar straffe. Jeg spurte hvorfor han ikke sjekket VAR. Han svarte at det ikke var noe vits. Han var arrogant. Jeg må roe meg litt ned nå, sier Haaland til Viaplay etter kampen og fortsetter tiraden:

- Jeg sa til ham at han var arrogant. At han gjør det bare for å få overskrifter og det kommer han til å få nå fordi han gjorde mange feil og er en dårlig dommer, freser Haaland.

- Det er en klar straffe. Jeg kan ikke si mer. Da får jeg problemer, fortsetter 21-åringen.

Sint på dommeren

Det var en frustrert Haaland som ble tatt av banen med ti minutter igjen. Nordmannen var langt fra enig i dommerens avgjørelse om å gi gjestene det avgjørende straffespark og ikke tildele Dortmund straffe tidligere i kampen.

- Han lar fjerdedommeren få høre det, sa kommentator Bisgaard Sundet.

Dortmunds trener Marco Rose ble utvist etter store protester i kjølvannet av VAR-avgjørelsen som ga Dortmund seieren.

- Jeg forstår Marco 100%. Det er vanskelig. Det er dritt, sier Haaland om sin egen trener.

Dortmunds Jude Bellingham uttrykte også sin frustrasjon om dommeren til V Sport etter kampen.

- Du kan se på mange av situasjonen i løpet av kampen. Hva forventer du når du gir en dommer som har fikset kamper før, den største kampen i Tyskland, freser den unge engelskmannen.

Zwayer ble suspendert i seks måneder etter en dommerskandale i Tyskland i 2005. Han ble ikke dømt for kampfiksing, men for å ha akseptert en bestikkelse fra dommer Robert Hoyzer, som senere tilsto å ha veddet på og manipulert kamper i 2. Bundesliga.

Drømmestart

Hjemmelaget fikk en drømmestart på kampen da Julian Brandt viste klasse utenfor Bayerns sekstenmeter. Tyskeren driblet seg fri og alene med Manuel Neuer var han sikker.

Den gode følelsen skulle imidlertid ikke var lenge for hjemmefansen. For etter en lang ball i bakrom surret Dortmund stopper Mats Hummels bort ballen i en duell med Thomas Müller.

Sistnevnte dyttet ballen videre Lewandowski som selvfølgelig var sikker alene med keeper.

Rett før pause tabbet Dortmund seg ut igjen og nok en gang ble det kostbart. Guerreiro vartet opp med en svak klarering som havnet i beina til Kingsley Coman. Han gjorde ingen feil og satte inn ledermålet for gjestene.

Bayern gikk dermed til pause på stillingen 1-2.

HERJET: Robert Lewandowski. Foto: Reuters
HERJET: Robert Lewandowski. Foto: Reuters Vis mer

Haaland-mål

Hjemmefansen hadde knapt kommet tilbake til setene sine etter pause da Haaland var frampå.

Nordmannen fikk ballen inne i gjestenes sekstenmeter og la ballen til rette. Med høyrebenet skrudde han ballen helt bort i det lengste hjørnet.

En nydelig scoring av nordmannen.

- Det kan ikke gjøres bedre, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

SCORET: Erling Braut Haaland kunne juble for scoring i toppkampen mot Bayern. Foto: AP
SCORET: Erling Braut Haaland kunne juble for scoring i toppkampen mot Bayern. Foto: AP Vis mer

Etter litt over timen var det dramatiske scener som utspilte seg på Signal Iduna Park. Dortmunds målscorer Brandt gikk hardt i bakken etter en hodeduell og Dortmunds spillere reagerte kraftig.

- Vi ser panikken i øynene på spillerne, sa kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

En liten stund kunne man se at tyskeren satt oppreist igjen. Han ble etter hvert båret av banen til applaus fra hjemmefansen.

Et snaut kvarter før slutt var Hummels igjen uheldig og handset i egen sekstenmeter. Dommeren sjekket VAR og dømte straffespark. Der var Lewandowski sikker og sendte Bayern tilbake i ledelsen.

Tross for hele ti tilleggsminutter klarte ikke Dortmund å utlikne. Dermed vant Bayern München og leder nå Bundesliga med fire poeng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer