Vålerenga - Stabæk

Raser: - Skandaledømming

Det var temperatur på Intility Arena ved flere anledninger. En utvisning og et straffespark vekker reaksjoner.

Publisert
Sist oppdatert
  • Vålerenga - Stabæk 2-2 (1-2)

INTILITY ARENA (Dagbladet): Vålerenga skulle endelig få spille fotball på Intility Arena igjen - et halvt år siden forrige kamp.

Og det ble en høydramatisk affære. Flere dommeravgjørelser møtte motstand - spesielt ved to anledninger.

Herolind Shala fikk sitt andre gule kort for filming, noe som fikk ekspertene hos Eurosport til å reagere.

- For meg er dette feil. Han gir en liten dytt, jeg synes det er fryktelig strengt dømt, sa Kjetil Rekdal, og fikk gehør av Bernt Hulsker i Eurosport-studio.

- Det er ikke rødt kort. Det er veldig strengt, det er jeg enig i, sa Hulsker.

UTVIST: Herolind Shala fikk rødt kort for filming, noe han mener er feil. Vis mer

Uenige

Vålerenga – Stabæk 2-2 (1-2)

200 tilskuere

Mål: 1-0 Herolind Shala (str. 16), 1-1 Luc Kassi (38), 1-2 Oliver Edvardsen (40), 2-2 Matthías Vilhjálmsson (str. 72).
Dommer: Rohit Saggi, Drafn.
Gult kort: Herolind Shala, Magnus Lekven, Felix Myhre, Aron Dønnum, Vålerenga, Andreas Hanche-Olsen, Mats Solheim, Emil Bohinen, Stabæk.
Rødt kort: Herolind Shala (55, to gule), Vålerenga. (NTB)

Shala selv var forbanna etter kampen.

- Nei, jeg er helt uenig. Han har strake armer. Jeg mener det er skandaledømming, sier han til Eurosport.

- Det er klart frispark. Han (dommer Rohit Saggi) var forferdelig i dag. Det er slike som ødelegger norsk fotball. Hvis jeg skal ha karantene, så bør han også ha det, fordi det var forferdelig dømming i dag, fortsetter han.

Stabæks Yaw Ihle Amankwah er av en annen oppfatning.

- Det er soleklar filming. Du kan ikke kaste deg for en liten sommerbris. Han gjør livet sitt vanskelig for seg selv. Han er nær å få andre gule flere ganger, men det er bare noe han bør se på, sier Amankwah til Dagbladet.

Han er også kritisk til sitt eget lag, og mener at dagens prestasjon var for dårlig. Han mener de gjorde «idiotiske valg» på banen i dag.

- Det med dommeren får bare være. Vi var altfor dårlige med ballen, sier han.

Dommer Saggi innrømmer at han bommet på noen avgjørelser i dag:

VIDEO: Fotball Media Vis mer

Slår tilbake

Shala mener at det ikke var filming, og slår tilbake mot Amankwah.

- Nei, det syns jeg ikke. Blir dyttet med strake armer. Det er noe som skjer hver kamp. Jeg mener det er altfor billig å gi rødt der. Han kunne blåst videre, så er det ikke så mange som hadde brydd seg om det, sier Shala til Dagbladet og svarer på Amankwahs «sommerbris»-kommentar:

VIDEO: Fotball Media Vis mer

- Da må han se bildene på nytt, så ser han at jeg blir dyttet med strake armer.

Han får også støtte av sin lagkamerat Aron Dønnum.

- Personlig syns jeg det er krisedømming. Det er ikke noe å legge skjul på. Det første han sier til oss etter pause er at han legger seg flat på det gule kortet til Lekven, fordi det skulle vært klart gult til Stabæk-spilleren, sier VIF-stjerna til Dagbladet.

- Så velger han å gi andre gule på filming, som absolutt ikke er filming. Å få en mann utvist gjør ikke ting lettere for oss. Så jeg syns det er kjipt og forferdelig, rett og slett, fortsetter Dønnum.

Noen minutter seinere fikk Vålerenga straffespark etter at Osame Sahraoui gikk i bakken. Det var heller ikke en populær avgjørelse blant ekspertene.

- Et helt uforklarlig straffespark. Det der ikke straffe, altså, sa den tidligere Vålerenga-treneren.

REAGERER: Dag-Eilev Fagermo. VIDEO: Fotball Media Vis mer

Målfest

Selv om det ikke er mange tilskuere som slipper inn på Intility, var det bra med liv på tribunen. Det virker som Vålerenga-fansen har savnet klubben sin.

Mens regnet falt tett, sang supporterne «Vålerenga kjerke» for full hals.

Allerede fra start av fikk Stabæk to store muligheter, der den ene ble blåst av for offside.

I andre enden fikk Bård Finne en god mulighet, der han forsøkte å skru ballen i lengste hjørne fra kanten av 16-meteren. En fartsfylt start på Intility.

Kampen var et kvarter gammel da Vålerenga vartet opp med et fantastisk angrep. Dønnum kombinerte med Lekven ute til høyre. Sistnevnte serverte Shala foran mål, og sendte Fagermos gutter opp i ledelsen.

Etter en periode der Vålerenga var best, slo Stabæk tilbake. Det var et praktfullt innlegg fra Solheim som traff pannebrasken til Kassi. Han stanget ballen i nettet bak Klaesson.

Og bare et par minutter seinere var Kassi farlig frampå igjen. Skuddet hans blir reddet av Klaesson, men returen havnet rett i beina på Edvardsen som satte ballen enkelt i mål. Dermed var kampen snudd på få minutter.

Stabæks siste scoring stilnet Vålerenga-fansen, og mange supportere som sto store deler av kampen, satte seg etter hvert ned.

Kontroversielle situasjoner

I andre omgang var det Vålerenga som presset på, men de skulle møte på et stort hinder ti minutter ut i omgangen. Shala førte ballen utenfor sekstenmeteren, og så ut til å bli felt.

I stedet ble det dømt for filming, og Shala fikk sitt andre gule kort. Dermed måtte Vålerenga fullføre kampen med ti mann.

Tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen var ikke enig i dommer Rohit Saggis beslutning.

Det så mørkt ut for Vålerenga en periode, men 20 minutter før slutt går Osame Sahraoui i bakken. Dommer dømte straffe, og Matthías Vilhjálmsson satte ballen sikkert i nettet.

Rekdal reagerte på denne beslutningen også.

- Et helt uforklarlig straffespark. Det der ikke straffe, altså, sa den tidligere Vålerenga-treneren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer