Raser: - Som en avdanka pensjonist

Den svenske vektløfteren Patricia Strenius (31) fyrer løs mot eget forbund.

MISFORNØYD: Patricia Strenius ble nummer fire i årets OL, men langer likevel ut mot eget forbund. Foto: Reuters
MISFORNØYD: Patricia Strenius ble nummer fire i årets OL, men langer likevel ut mot eget forbund. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Patricia Strenius ble nummer fire i 76-kilosklassen under vektløftingen i OL. Men den prestasjonen takker hun ikke sitt eget forbund for.

I et innlegg på Instagram legger hun fram hennes reise mot lekene. Den startet i 2018, og har skjedd uten mye hjelp fra det svenske vektløfterforbundet, ifølge Strenius.

Til årets OL fikk blant annet svensken ikke sendt med vekteløftestangen sin, skriver hun.

- Vi frakter hester over hele verden, men en stang var tydeligvis for mye jobb, skriver Strenius.

Hun hevder også at trenerne sov når hun ønsket å trene under OL.

- Jeg har seinest i OL måttet gå alene på trening fordi engasjementet for å sette på en alarm om morgenen har vært, la oss si, mangelfull. Jeg spiste frokost og lunsj alene, skriver Strenius.

Men for vektløfteren, som holder den nordiske rekorden i hennes vektklasse, startet ikke problemene med forbundet under OL. De har hun hatt en god stund, hevder hun.

- De har handlekraft og planleggingsevne som kan tilskrives en avdanka pensjonist, mener Strenius.

LAGT NED I BAKKEN: Den 24 år gamle balljenta Marissa Rohan tar saken i egne hender når en tilskuer løper ut på Dodger Stadion midt under en kamp. Video: Twitter. Reporter: Julie Tran. Vis mer

31-åringen trekker spesielt fram en hendelse som skjedde i kvalifiseringen til OL. For før EM i 2020 skal hun ha fått beskjed om at hun ikke trengte noe mer poeng for å kvalifisere seg til OL, og at hun kunne løfte uten krav.

Det skulle ikke vise seg å stemme. Forbundet hadde telt feil og Strenius manglet én kilo for å være kvalifisert til OL. Hun måtte derfor reise på en turnering i Colombia for å klare å kvalifisere seg til OL.

Det svenske forbundet forteller til Expressen at de holder på å evaluere sin egen OL-innsats og vil ikke kommentere Strenius' kritikk.

- Når den er klar kan vi kommentere og møte hennes kritikk, sier formann i det svenske vektløfterforbundet, Joakim Eriksson til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer