Fotballandslaget

Raser: - Uforstående

Ståle Solbakken brukte mye tid på dagens pressekonferanse til å dele frustrasjonen han har hatt over myndighetenes håndtering av topp- og breddeidrett den siste tiden.

OPPGITT: Landslagssjef er tydelig oppgitt over hvordan helsemyndighetene har håndtert tiltak opp mot idretten og mener tiltakene står til stryk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Landslagssjef Ståle Solbakken presenterte troppen til VM-kvalifiseringskampene mot Nederland, Latvia og Gibraltar tirsdag ettermiddag.

Etter at troppen var presentert, fikk Solbakken flere spørsmål om avgjørelsen om at maks 7000 tilskuere får overvære oppgjøret mot Nederland på Ullevaal.

- Stryk

Solbakken la ikke noe imellom da han la fram sine tanker om det.

- Jeg synes med all respekt at de må være mulig å sette spørsmålstegn om myndighetens behandling av toppidretten og breddeidretten, sier Solbakken.

- Jeg har stor respekt for at man sitter med et stort ansvar, men jeg bor i et annet land hvor jeg har sett hvor godt det kan fungere, fortsetter han.

KRYPTISK: Landslagssjef Ståle Solbakken antyder at det kan bli en ny markering mot Qatar-VM i forbindelse med Tyrkia-kampen. Video: NFF Vis mer

Solbakken reagerer på måten myndighetene kommuniserer på.

- Hver gang du argumenterer, så får du slengt i trynet at du er fotballtrener og ikke smittevernekspert, men jeg må med all respekt si at det som nå blir presentert og tilrettelagt, og særlig i siste del av coronaperioden her, har for meg vært til stryk både for toppidretten og breddeidretten, og kanskje i størst grad breddeidretten.

- Provoserende

Solbakken reagerer blant annet på at bare 7000 slipper inn portene mot Nederland på Ullevaal 1. september.

- For meg er dette nesten litt provoserende.

- Maktarrogansen, som særlig Lise (Klaveness), har følt på, det er ikke bra for noen. Det er vanskelig å følge argumentene deres. Det er vanskelig å se årsakene nå, sier han.

Solbakken presenterer landslagstroppen Vis mer

To debutanter

Erik Botheim og Marcus Holmgren Pedersen er med i Norges A-landslagstropp for første gang. Det bekreftet U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud da han møtte pressen rett før Solbakken.

- Hvorfor er ikke Botheim og Holmgren Pedersen i din tropp?, spurte VG.

- De er vel ikke gode nok da, spøkte Smerud, før han la til:

- Det er fordi de er tatt ut på A-landslaget.

A-landslagssjefen hadde mye positvt å si om Holmgren Pedersen som nylig byttet ut Molde med nederlandske Feyenoord.

- Han har tatt mange steg i Feyenoord. Han har fått ekstremt med spilletid. Han har alle forutsetninger for å bli en internasjonal back, sa landslagssjefen om Holmgren Pedersen.

DEBUT?: Erik Botheim kan få sin debut for det norske A-landslaget. Foto: Mats Torbergsen / NTB
DEBUT?: Erik Botheim kan få sin debut for det norske A-landslaget. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer

Botheim har vært i fyr og flamme denne sesongen. 21-åringen med fortid i både Lyn, Stabæk og Rosenborg står med ni scoringer hittil denne Eliteserie-sesongen.

Solbakken var godt fornøyd med utviklingen Oslo-gutten har gjort.

- Botheim har fått bedre arbeidskapasitet og blitt bedre i link-spillet. Alle ære til den jobben Botheim har gjort.

De tre kommende VM-kvalifiseringskampene blir svært viktige for Norge. Landslaget står med seks poeng etter tre kamper.

Det holder til en foreløpig fjerdeplass. Tyrkia topper Gruppe-G foran Nederland og Montenegro.

PS! Norge møter Nederland onsdag 1. september.

Dette er Norges tropp

Keepere: André Hansen (Rosenborg), Per Kristian Bråtveit (Groningen), Ørjan Nyland (Bournemouth)

Forsvar: Kristoffer Ajer (Brentford), Fredrik Bjørkan (Bodø/Glimt), Stian Gregersen (Molde), Ruben Gabrielsen (Toulouse FC), Andreas Hanche-Olsen (Gent), Birger Meling (Rennes), Julian Ryerson (Union Berlin), Stefan Strandberg ( Salernitana), Marcus Holmgren Pedersen (Feyenoord).

Midtbane: Patrick Berg (Bodø/Glimt), Aron Dønnum (Standard Liège), Mohamed Elyounoussi (Southampton), Jens Petter Hauge (Frankfurt), Mathias Normann (Rostov), Morten Thorsby (Sampdoria), Kristoffer Zachariassen (Ferenvaros), Martin Ødegaard (Arsenal), Sander Berge (Sheffield United), Mats Møller Dæhli (Nürnberg).

Angrep: Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), Alexander Sørloth (RB Leipzig), Joshua King (Watford), Kristian Thorstvedt (Genk) og Erik Botheim (Bodø/Glimt).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer