Raser: - Drittsekker

Den russiske fotballspilleren Nadezhda Karpova (27) radbrekker Vladimir Putin og Aleksandr Lukasjenko.

KRITISK: Nadezhda Karpova, her i russisk landslagsdrakt i 2017. Foto. NTB
KRITISK: Nadezhda Karpova, her i russisk landslagsdrakt i 2017. Foto. NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske fotballspilleren Nadezhda Karpova, som spiller for den spanske klubben Espanyol, totalslakter Vladimir Putin og Belarus' president Aleksandr Lukasjenko i et innlegg på Instagram, gjengitt hos Meduza.

- Dere er noen ekle drittsekker. Dere er noen jævla fascister, skriver hun.

Bakgrunnen for utbruddet er at Lukasjenko spøkte om at han og Putin var «giftige» og «aggressive».

MØTTES: Aleksandr Lukasjenko og Vladimir Putin. Foto: NTB
MØTTES: Aleksandr Lukasjenko og Vladimir Putin. Foto: NTB Vis mer

- Vi to er aggressive parter. Vi er de mest ødeleggende og giftigste menneskene på denne planeten. Vi er uenige om bare én ting: Hvem av oss er verst? Vladimir Vladimirovitsj sier at det er meg. Jeg har begynt å tro at det er ham. Vel, vi har besluttet at vi er like ille, sa Lukasjenko, ifølge Dagbladets oversettelse.

Det falt ikke i god jord hos Karpova, som er en av få russiske idrettsutøvere som jevnlig kritiserer den russiske invasjonen av Ukraina:

- Det er dere som iscenesatte folkemordet. Det er dere som skal dømmes. Dere er ikke bare giftige, dere er noen jævla fascister, som ikke har noen plass i den moderne verden. Jeg håper at dere får det dere fortjener, freser den russiske 27-åringen.

Karpova la også ut en historie med bildeteksten «Fuck Putler, Fuck war.». Putler er et ord personer i Øst-Europa bruker for å sammenlikne Putin med Adolf Hitler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer