Håndball-VM

Raser: - En hån

Håndballverden fyrer løs mot arrangøren: - Så amatørmessig som det kan bli.

FULL FORVIRRING: Sander Sagosen og de norske spillerne før møtet med Tyskland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FULL FORVIRRING: Sander Sagosen og de norske spillerne før møtet med Tyskland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KATOWICE (Dagbladet): Norge er klare for kvartfinale i håndball-VM. Der venter Spania i Gdansk onsdag. En flytur fra Katowice hvor det norske laget har spilt sine tre siste kamper.

Men hvor semifinalen blir er ennå usikkert.

Full forvirring

Det som er klart er at én av semifinalene spilles i Stockholm, den andre i Gdansk i Polen.

Natt til tirsdag skrev IHF på sin hjemmesider at Sverige som planlagt spiller semifinale om de går videre. Hvis svenskene ryker ut spilles semifinalen mellom Norge/Spania og Danmark/Ungarn i Stockholm, og Frankrike/Tyskland mot Egypt i Gdansk.

Beskjeden kom etter total usikkerhet rundt oppsettet.

Men det store problemet forblir. Det er bare Sverige som vet hvor de skal spille en eventuell semifinale før kvartfinalene spilles onsdag kveld.

- Det er et håpløst opplegg, sukket Norges Kristian Bjørnsen etter Norges seier over Tyskland mandag kveld.

IMPONERT: De norske landslagsgutta blir imponert over en svensk håndballspiller. Video: RPIF Linköping Vis mer

Til Aftonbladet greide ikke den svenske VM-sjefen Krister Bergström å svare avisa på hvilken semifinale som spilles hvor om Sverige ryker ut.

- IHF/TV tar alltid offisielle beslutninger etter kvartfinalene. Det finnes en offisiell spilleplan med reservasjoner, sier Bergström til Aftonbladet.

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har ikke besvart Dagbladets henvendelser mandag.

IRRITERENDE: Håndballgutta reagerer på en dansk spiller som mister drakten på banen. Video: Skjern Haandbold Vis mer

Sterke reaksjoner

Rotet bare dager før semifinalene skal spilles førstkommende fredag skaper sinne i håndballmiljøet. Viaplay-kommentator Daniel Høglund snakker engasjert med Dagbladet en snau time før Norges møte med Tyskland.

- Jeg tenker at det ikke hører noe sted hjemme. En profesjonell turnering kan ikke arrangeres på denne måten, det har jeg aldri opplevd før. Jeg skjønner at de vil ha Polen og Sverige i hjemlandene, men dette blir uprofesjonelt. Det gjør også livet vanskelig for supportere, lagene og TV, sier Høglund.

Han påpeker også at siden reisebelastningen treffer så ulikt går det ut over den sportslige rettferdigheten.

REAGERER: Viaplay-kommentator Daniel Høglund avbildet tidligere i årets håndball-VM foran en norsk kamp i Kraków. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
REAGERER: Viaplay-kommentator Daniel Høglund avbildet tidligere i årets håndball-VM foran en norsk kamp i Kraków. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Han mener arrangøren har laget et oppsett hvor de selv ikke vet hva som skal skje. Han er ikke alene om å være oppgitt:

- Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Oppsettet for dette verdensmesterskapet er en hån for alle involverte. Lagene, supporterne, partnerne, TV. Kom igjen! raser den danske ekspilkeren Rasmus Boysen, nå ekspert for TV 2 Danmark.

- Det er så amatørmessig som det kan bli, sier BTs håndballkommentator Johnny Wojciech Kokborg til avisa.

Videre ber han IHF om å ta sin egen sport mer seriøst.

Spania neste

Landslagssjef Jonas Wille innrømmer at det ikke virker som verdens mest smidige opplegg, og synes det er synd for supportere som får problemer med å bestille billetter til riktig by.

Han er klar på at han aldri vil skylde på oppsettet om Norge ryker ut, selv om også kvartfinalemotstander Spania spiller utslagskampen onsdag med en dag hvile mer i banken.

- Vi må ta det som kommer, det er ikke noe vi kan gjøre noe med. Vi er gode til å ikke irritere oss over det, svarer Wille.

Han påpeker at Norge de siste åra har hevet seg mot Spania, som i mange år var en marerittmotstander.

- Vi går inn i en kvartfinale med en god følelse. Vi er ubeseiret, og det skal vi være etter Spania-kampen også. Vi slo dem sist og skal gjøre det igjen, sa keeper Torbjørn Bergerud etter seieren mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer