Tokyo-OL

Raser etter ammeforbud

Ona Carbonell (31) liker dårlig avgjørelsen som gjør at sønnen hennes ikke får være med til Tokyo. - Kan ikke godta det, sier hun.

REAGERER: Synkronsvømmeren Ona Carbonell sto overfor et tøft valg før OL i Tokyo. Video: Ona Carbonell via Instagram. Reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemic sound. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Om kort tid skal den spanske synkronsvømmeren Ona Carbonell kjempe om edelt metall i bassenget i Tokyo.

31-åringen har to OL-medaljer på merittlista fra tidligere mesterskap, men det så lenge ut til at hun ikke skulle få muligheten til å gjenta bedriften fra London-OL i 2012.

Carbonell har nemlig en liten sønn hjemme som naturligvis krever sitt. I en video på sin egen Instagram-konto forklarer spanjolen at hun før OL måtte ta et valg.

Enten måtte hun dra til Tokyo uten sønnen, eller så måtte hun bli hjemme og følge lekene fra sofaen.

- Til tross for at det dukket opp nyheter som antydet muligheten for at vi utøverne kunne reise til OL sammen med våre spedbarn eller småbarn, har vi blitt informert av OL-organisasjonen om noen drastiske tiltak som gjør dette alternativet umulig for meg, skriver hun på Instagram.

Dilemma

På grunn av coronasituasjonen i Japan må alle som ikke er utøvere bo på eget hotell. De må også i 14-dagers karantene ved ankomst.

- Hvis jeg må amme Kai på dagtid, må jeg forlate OL-byen og lagets boble for å gå på hotell. Det setter teamets helse i fare, sier Carbonell i en video på Instagram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer