- DE KOMMER ALDRI TIL Å ERKJENNE FEIL: Lillestrøm-trener Runar Kristinsson mener dommerne brukte storskjermen som hjelpemiddel. Her etter 2-0-seieren over Strømsgodset tidligere i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
- DE KOMMER ALDRI TIL Å ERKJENNE FEIL: Lillestrøm-trener Runar Kristinsson mener dommerne brukte storskjermen som hjelpemiddel. Her etter 2-0-seieren over Strømsgodset tidligere i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Raser etter at dommerne angivelig brukte storskjermen til å annullere mål: - De kommer aldri til å erkjenne feil

Runar Kristinsson mener målet aldri skulle vært annullert.

(Dagbladet): Rosenborg åpnet på en forrykende måte mot Lillestrøm på Åråsen lørdag, men det ble høydramatiske sluttminutter etter at hjemmelaget hentet seg inn i andreomgangen.

På stillinga 1-4 etter 61 minutter, satte Erling Knudtzon inn hjemmelagets andre mål for kvelden, og de svarte og gule løp raskt tilbake til midtlinja for å ta et raskt avspark.

Da bestemte hoveddommer Svein Oddvar Moen og hans team seg for å annullere målet for offside.

Lillestrøm  20160806.
Eliteserien fotball 2016: Lillestrøm - Rosenborg (3-4). Dommer Svein Oddvar Moen snakker med Lillestrøms trener Runar Kristinsson etter at 2-4-reduseringen ble annullert under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Rosenborg på Åråsen stadion.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Lillestrøm 20160806. Eliteserien fotball 2016: Lillestrøm - Rosenborg (3-4). Dommer Svein Oddvar Moen snakker med Lillestrøms trener Runar Kristinsson etter at 2-4-reduseringen ble annullert under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Rosenborg på Åråsen stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Dette skal bare være mål. Det går altfor lang tid, og vi mener at dommerne må ha brukt storskjermen for å annullere målet. Fra målet ble scora, til de tok avgjørelsen, går det vel 45 sekunder, sier LSK-trener Runar Kristinsson til Dagbladet, lørdag kveld.

- Hvorfor ble det ikke gjort noe før?

Kristinsson har ingen problemer med å innrømme at det var offside etter å ha sett reprisen, men han mener at dommerne ikke skal bruke storskjermen til å ta en avgjørelse.

- Hvis noen av de fire dommerne så at ballen ble spilt til en LSK-spiller i offside, ville det ikke tatt så lang tid å ta avgjørelsen. Alle våre spillere brukte ti-femten sekunder fra målet ble scora, til de sto klare til å ta avspark- Det lå ikke i kortene at det var noe annet enn mål. Hvis noen så noe, hvorfor ble det ikke gjort noe før?, spør han.

På Twitter har det i kveld blitt spekulert i om Lillestrøm vil levere en protest, da de mener dommerne bruker storskjermen som hjelpemiddel. Det vil ikke Kristinsson kommentere, men påpeker at videodømming ikke er tatt opp som et godkjent hjelpemiddel i Tippeligaen - selv om mange ønsker det.

- Har du snakket med dommerne etter kampen om situasjonen?

- Nei, men noen her har gjort det. De kommer aldri til å erkjenne at de har gjort en feil uansett, sier Kristinsson.

- Har ikke brukt storskjermen

Svein Oddvar Moen, kveldens hoveddommer, sier til Dagbladet at det var en vanskelig avgjørelse, der flere situasjoner spilte inn. Fra hans vinkel er det to spillere på vei inn i feltet, hvor den ene går rett inn og scorer mål.

- Jeg spør linjedommer hvem som spilte ballen i forkant, og vi må rett og slett tenke. Når ballen ligger i mål har vi ikke all verdens tid, men vi kan annullere helt fram til avspark, sier Moen.

Han påpeker til Dagbladet at dommerteamets oppgave er å ta korrekte avgjørelser, og at det er det viktigste de gjør.

- Men nå er jo ikke spørsmålet om avgjørelsen er korrekt, for det mener alle at den er, men at det ser ut som at teamet bruker storskjermen som hjelpemiddel til å ta avgjørelsen?

- Jeg kan forsikre om at vi ikke har brukt storskjermen. Det er jo storskjerm på alle kampene vi dømmer, og det er vanskelig å se på den. Vi har spillere rundt oss som mener og skal synse, og vi skal ta en avgjørelse. Jeg har ingen problemer med å forstå at når det går 45 sekunder, så lurer folk på hva som har skjedd.

- Korrekt avgjørelse er det viktigste for alle

Moen sier til Dagbladet at fotballen handler om respekt og fair play. Derfor er han glad de klarte å avdekke at målet skulle annulleres for offside.

- Har du snakket med spillerne etter kampen?

- Vi takket hverandre fint for kampen, det var ikke noe styr rundt det med spillerne. Alle har fått det samme svaret som deg, at teamet trengte tid for å ta en avgjørelse.

- Vi kom fram til korrekt avgjørelse, det er det viktigste for alle.

Ikke første gangen det er mistanker om videodømming

I 2015 kom Ola Hobber Nilsen og hans team i fokus, da Sandefjord fikk underkjent et mål etter at situasjonen var vist på storskjerm og publikum hadde reagert.

- Det stinker, uttalte Sandefjord-trener Lars Bohinen til Dagbladet da.

Hobber Nilsen og hans team var bestemte på at de ikke hadde brukt storskjermen som hjelpemiddel, og sa til Dagbladet at han og teamet hadde følt seg sikre på at de hadde tatt en gal avgjørelse først, da de godkjente målet.

- Vi påvirkes ikke av publikum eller det som er på storskjermen, sa Hobber Nilsen da.