Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det kongelige bryllupet

Raser etter at stjerna dukket opp i bryllupet

Rugbyekspert: - Jeg kan ikke forstå det.

KONTROVERSIELL DELTAKELSE: James Haskell strålte i dagens store bryllup i England sammen med forloveden Chloe Madeley. Men mange mente han burde vært et annet sted. Foto: NTB scanpix
KONTROVERSIELL DELTAKELSE: James Haskell strålte i dagens store bryllup i England sammen med forloveden Chloe Madeley. Men mange mente han burde vært et annet sted. Foto: NTB scanpix Vis mer

James Haskell (33) er blant de beste rugbyspillerne i England. Han spiller for Wasps RFC, men bytter til Northampton Saints etter sesongen.

I dag skulle Haskell spilt en viktig kamp for Wasps RFC mot Saracens. Det dreide seg om semifinalen i Aviva Premiership. Men han måtte melde avbud, angivelig på grunn av en skade i foten. Så da var det vel rett og rimelig at han satte seg på tribunen og heiet fram laget på Allianz Park?

Det gjorde Haskell ikke. I stedet dukket han opp i bryllupet til prins Harry og Meghan Markle. Dette får supportere og eksperter til å steile. Ved sin side hadde han forloveden Chloe Madeley.

GIFT: Harry og Meghan har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer Vis mer

- Dårlig stil, er det ikke? Han (Haskell) skulle vært hos lagkameratene sine. Jeg er sikker på at Harry ikke ville brydd seg, sier Lawrence Dallaglio, tidligere rugbyspiller og nå ekspert for BT Sport.

- Skader eller ikke, han skulle vært på kampen. Jeg kan ikke forstå det, sier eksperkollega Austin Healy.

Også fansen svinger slaktekniven, skriver avisa Independent:

- James Haskell er skadet. For en vits! Han er i kongelig bryllup. Dette skulle vært hans siste kamp i Wasps-trøya. Hvis de vinner i dag, ønsker jeg ikke å se ham på Twickenham. Ingen lojalitet, skriver en supporter på Twitter.

- Ganske forkastelig, egentlig. Hvis han virkelig er skadet, kunne han heiet på lagkameratene sine, skriver en annen.

Det som gjør saken følsom er at Haskell startet karrieren i Wasps. Han har 77 landskamper for England og er en klubblegende. Kampen mot Saracens var semifinalen i serien.

Oppgjøret endte til slutt med 57-33 til Saracens. Hvordan det ville endt med Haskell på banen - eller utenfor, for den saks skyld - blir spekulasjoner. Men i studioet til BT Sport var de rimelig fortørnet.

- I Leicester - hvis du hadde visst at det var din siste kamp - så ville du vært der, selv om du var skadet. Du hadde ønsket å være i garderoben, sier Austin Healy

RUGBYSTJERNE: James Haskell. Foto: NTB scanpix
RUGBYSTJERNE: James Haskell. Foto: NTB scanpix Vis mer

Også Sam Burgess - Haskells tidligere lagkamerat på det engelske landslaget - trodde knapt sine egne øyne:

- Var det akkurat James Haskell jeg så i et kongelig bryllup? Den mannen kan gå på vannet. Lurer på om han og Harry vil diskutere hårprodukter på nachspielet?

Selv tar Haskell kritikken med tilsynelatende ro. Han skal også ha fått «go» av rugbydirektør Dai Young. Koblingen til brudeparet er at Harry er beskytter av rugbyunionen.

Om det storslagne bryllupet sier Haskell til engelske medier:

- Omgivelsene for bryllupet var flotte, og Meghan var svært vakker. Da dørene åpnet seg, og hun kom ned midtgangen, snudde alle seg. Straks seremonien startet kunne du føle elektrisiteten i lufta.

Haskell var ikke den eneste idrettsprofilen i bryllupet. Også David Beckham og Serena Williams var blant de celebre gjestene da Harry og Meghan ga hverandre sitt «ja».

Flotte bilder fra en flott dag! ❤️💍😭 Vi gratulerer! 📷 NTB Scanpix

Et innlegg delt av Dagbladet (@dagbladet)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media