Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raser etter at United-stjerna la ut bilde av den kolom­bianske kokain-kongen

Skaper sterke reaksjoner.

ESCOBAR: Marcos Rojo la lørdag ut et bilde av den kolombianske narkotika-fyrsten Pablo Escobar på sin instagramkonto. Det har i ettertid skapt sterke reaksjoner. Foto: NTB Scanpix / Instagram
ESCOBAR: Marcos Rojo la lørdag ut et bilde av den kolombianske narkotika-fyrsten Pablo Escobar på sin instagramkonto. Det har i ettertid skapt sterke reaksjoner. Foto: NTB Scanpix / Instagram Vis mer

(Dagbladet): Marcos Rojo har, i likhet med resten av Manchester Uniteds forsvarsspillere, slitt med å holde seg skadefri denne sesongen. Argentineren har ikke vært aktuell for de seks siste kampene etter at han skadet seg på trening i forkant av 3-0-kampen mot Liverpool.

Og som om ikke 24-åringen har hatt nok problemer med å holde seg på fotballbanen, har han nå laget trøbbel for seg selv også utenfor det grønne gressteppet.

Lørdag kveld la nemlig Rojo ut et bilde på sin Instagram-konto av kokain-kongen fra Colombia, Pablo Escobar.

- En morder Sammen med bildet sto også et sitat fra Escobar: «Bare de som gikk sultne sammen med meg, og sto med meg i vanskelige tider, vil få spise ved mitt bord».

Det er naturligvis slik at dette kan tolkes som en kilde til motivasjon og inspirasjon, men ikke overraskende har mottakelsen i beste fall vært delt.

En bruker ved navn Jamie Ortega skriver: «Forbanna argentinere. De gir Escobar verdighet bare fordi de ikke opplevde tiårene med smerte som vårt land gjennomgikk».

Jason Luk sier følgende: «Han fortjener ikke at du nevner ham her. Han er en djevel og en morder».

200 milliarder Pablo Escobar var leder av det beryktede Medellinkartellet som smuglet enorme mengder kokain fra Colombia til USA. Anslagene varierer, men i løpet av sin storhetstid er det beregnet at de tjente så mye som 25 milliarder dollar - noe som i dagens valuta tilsvarer nesten 200 milliarder norske kroner.

Escobar var kjent for sin hensynsløse framgangsmåte overfor både konkurrerende narkotikakarteller og lovens lange arm samtidig som han bedrev utbredt bestikkelse av offentlige tjenestemenn for å sikre operasjonen sin.

Samtidig bygde han en rekke kirker og bidro med almisser til lokalbefolkning for å sikre deres lojalitet.

I 1993 ble han drept etter å ha blitt omringet av det kolombianske militæret. Det er uvisst om han ble skutt i aksjonen, eller om han tok sitt eget liv.

Manchester United har ikke kommet med noen kommentar på innlegget, men det har i skrivende stund ikke blitt fjernet fra 24-åringens Instagram-profil.

Una foto pubblicata da Marcos Rojo ?? (@marcosrojo) in data: Gen 1, 2015 at 3:39 PST
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media