Raser etter boksestjernas sex-utspill: - De er verre enn dyr

Kritisk til homofile.

SLEIVSPARK: Bokseren Manny Pacquiao skal satse på en karriere som politiker i hjemlandet Filippinene. Nå får han refs etter at han langet ut mot homofile. Foto: Sam Simmonds/Polaris
SLEIVSPARK: Bokseren Manny Pacquiao skal satse på en karriere som politiker i hjemlandet Filippinene. Nå får han refs etter at han langet ut mot homofile. Foto: Sam Simmonds/Polaris Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bokseren Manny Pacquiao (37) er kanskje mest kjent det siste året for tapet i storkampen mot Floyd Mayweather. Nå har Pacquiao (38) skapt oppstandelse etter en kommentar i hjemlandet Filippinene.

Ifølge nyhetsbyrået AFP omtaler Pacquiao homofile som «verre enn dyr».

- Ser du noen gang dyr av samme kjønn parre seg? Dyr er bedre fordi de kan skille menn fra kvinner, sier Pacquiao til den lokale tv-stasjonen TV5.

Han er verdensmester åtte ganger og skal nå satse på en karriere som politiker. Ifølge AFP er han en selverklært kristen politiker foran valget i mai der han håper på en plass i senatet. Homofilt ekteskap er forbudt på Filippinene.

- Hvis menn parrer med menn og kvinner parrer med kvinner, da er de verre enn dyr, sier Pacquiao videre.

- Blind De kontroversielle uttalelsene har skapt reaksjoner:

- Du har kanskje gjort nasjonen stolt, men denne uttalelsen viser hele landet hvorfor ingen skal stemme på deg, uttaler musikkartist Aiza Seguerra, som samtidig oppfordrer til boikott av boksestjerna.

Den kvinnelige sangeren er forøvrig gift med ei dame.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer