Raser etter doping-kluss

Den russiske langrennsstjernen Sergej Ustjugov er lei etter flere dopingsaker i russiske medier.

RASENDE: Sergej Ustjugov er kjent for å ha temperament i løypa, nå raser han også over ting utenfor sporet. Foto: Terje Pedersen / NTB
RASENDE: Sergej Ustjugov er kjent for å ha temperament i løypa, nå raser han også over ting utenfor sporet. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Etter å ha vært en av de russiske utøverne som ble utestengt fra OL i Pyeongchang, har Sergej Ustjugovs forhold til Den internasjonale olympiske komité (IOC) vært mildt sagt kjølig.

Han var en av mange russiske utøvere som ikke fikk konkurrere under mesterskapet etter avsløringen om statsstøttet dopingjuks i landet, men han er aldri offisielt dømt for doping.

Men det er ikke denne saken som gjør at Ustjugov nå er lei av stadige dopingspørsmål. Årsaken er av den mer banale sorten. Han har nemlig opplevd å bli forvekslet med den nå dopingdømte skiskytteren Jevgenij Ustjugov opptil flere ganger.

Skiskytteren Ustjugov ble tirsdag endelig dømt for doping i kjølvannet av skandalemesterskapet på hjemmebane i Sotsji i 2014. Han skal ha tuklet med blodpasset i perioden fra 2010 til 2014. I tillegg er den pensjonerte skiskytteren utestengt i to år for bruk av det forbudte stoffet oxandrolon.

Dermed mistet Jevgenij Ustjugov OL-gull og -bronse fra 2010 og stafettbronsen fra Sotsji i 2014.

- Er lei

Sergej Ustjugov har i en årrekke vært en av Johannes Høsflot Klæbo og de andre nordmennenes argeste konkurrenter. I et Instagram-innlegg tar nå langrennsløperen et oppgjør med journalister som forveksler de to navnebrødrene.

- Venner, jeg er allerede lei av å tolerere dette, kommenterer Ustjugov til et bilde av seg selv på en sak om Jevgenij Ustjugov på nettstedet govoritmoskva.ru.

- Journalister, vær så snill, slutt med å være så uprofesjonelle at dere bruker bilder feil. Bestem dere for hvem som er hvem før dere publiserer nyheter, vær profesjonelle, slutt å slurve, raser Ustjugov videre.

- Jeg koker

Det er ikke første gang de to stjernene har blitt forvekslet. I mai brukte TV-kanalen Russland 24 bilder av Sergej Ustjugov i to reportasjer om den dopingdømte skiskytteren.

- Jeg koker. Hvorfor klarer ikke journalister å skille mellom skiskyting og langrenn, skrev han den gang.

I etterkant krevde Ustjugov en unnskyldning fra TV-kanalen. Om han gjør det samme nå er usikkert.

Verdenscupen i langrenn har startskudd i finske Kuusamo 27. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer