Raser etter doping-kluss

Den russiske langrennsstjernen Sergej Ustjugov er lei etter flere dopingsaker i russiske medier.

RASENDE: Sergej Ustjugov er kjent for å ha temperament i løypa, nå raser han også over ting utenfor sporet. Foto: Terje Pedersen / NTB
RASENDE: Sergej Ustjugov er kjent for å ha temperament i løypa, nå raser han også over ting utenfor sporet. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter å ha vært en av de russiske utøverne som ble utestengt fra OL i Pyeongchang, har Sergej Ustjugovs forhold til Den internasjonale olympiske komité (IOC) vært mildt sagt kjølig.

Han var en av mange russiske utøvere som ikke fikk konkurrere under mesterskapet etter avsløringen om statsstøttet dopingjuks i landet, men han er aldri offisielt dømt for doping.

Men det er ikke denne saken som gjør at Ustjugov nå er lei av stadige dopingspørsmål. Årsaken er av den mer banale sorten. Han har nemlig opplevd å bli forvekslet med den nå dopingdømte skiskytteren Jevgenij Ustjugov opptil flere ganger.

Skiskytteren Ustjugov ble tirsdag endelig dømt for doping i kjølvannet av skandalemesterskapet på hjemmebane i Sotsji i 2014. Han skal ha tuklet med blodpasset i perioden fra 2010 til 2014. I tillegg er den pensjonerte skiskytteren utestengt i to år for bruk av det forbudte stoffet oxandrolon.

Dermed mistet Jevgenij Ustjugov OL-gull og -bronse fra 2010 og stafettbronsen fra Sotsji i 2014.

- Er lei

Sergej Ustjugov har i en årrekke vært en av Johannes Høsflot Klæbo og de andre nordmennenes argeste konkurrenter. I et Instagram-innlegg tar nå langrennsløperen et oppgjør med journalister som forveksler de to navnebrødrene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer