Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raser etter filming

Tre mål på tre minutter, feildømt straffespark og hat trick-konge. Bunnoppgjøret hadde alt. - Jeg føler han sparker mot meg, sier hovedpersonen selv.

STRAFFE: Niklas Castro skapte overskrifter da han tilsynelatende filmet seg til straffe. VIDEO / FOTO: Fotball Media. Vis mer
  • Aalesund - Start 3-2 (1-2)

Endelig fikk Lars Bohinen og hans menn sin første seier i årets Eliteserie etter ti kamper uten, og den kom på det dramatiske viset.

Hjemmelaget startet skrekkelig, men slo tilbake med alle midler for å ta tre poeng. Islendingen Hólmbert Fridjónsson ble kampens store mann med tre mål.

Nå raser ekspertene, og Start-spillerne måper.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, sier en ekstremt skuffet Eirik Wichne til Eurosport etter kampen.

Slakter hjemmelaget

Joacim Jonsson i Eurosport studio var rystet over hva han har vært vitne til de første 26. minuttene.

16 minutter tok det før Mathias Bringaker startet målshowet på Color Line, og tre minutter seinere sto stillinga 1-2 til Start.

Børufsen var mannen som sendte det målgivende innlegget til Bringaker, som plasserte ballen uttakbart i hjørnet for keeper Geirmund Kongshavn.

Minuttet seinere rettet Aalesund opp feilen, da islendingen Hólmbert Fridjónsson headet corneren kontant i mål.

Men Start utnyttet Aalesunds svake forsvarsspill like etter. Eirik Schulze tok sjansen da Aalesunds Shaquill Sno klarerte innlegget i egen tverrligger, og returen havnet i beina til nevnte Schulze. Mannen fra Mandal kriget ballen i mål til ny ledelse for gjestene.

- Aalesund lekker som ei sil, sa Eurosports kommentator Jørgen Klem.

- Se på forsvarsspillet. Det er ikke til å forstå. Ta Grétarsson for eksempel, som var dominant. Han var ligaens beste stopper i fjor, men nå er han helt ute av selvtillit og misser på de enkleste ting. Ingen kommunikasjon, ingenting, sier Jonsson og fortsetter:

- Det her er urovekkende de første 26 minuttene. De gode 70. minuttene i Skien er helt bortglemt. Nå lurer de igjen på hva de holder på med. Start har tatt kommandoen, sier han.

- De kløner det til først, ligger under og roter det til igjen. De har ikke råd til det, istemmer kollega Bengt Eriksen.

Den svenske fotballeksperten forstår ikke hvordan Bohinen og hans menn kan få til å snu dette.

- Elleve kamper. Minus 20 i målforskjell. Hvordan skal Aalesund klare seg? spør han i studio.

- Det skal ekstremt mye til, sier Bengt Eriksen.

IKKE GODT NOK: Brann-trener, Lars Arne Nilsen, er under press etter tap mot Strømsgodset. VIDEO: Fotball Media. FOTO: NTB Scanpix. Vis mer

Filming

Keeper Kongshavn var optimistisk i pausen og meldte at spillerne ville slå tilbake i andre omgang.

- Det er bare å sette penger på det. Vi scorer to, sa han.

Og keeperen hadde rett.

Et straffespark var oppskriften på utlikning hos hjemmelaget. Niklas Castro fikk ballen i sekstenmeteren i det 60. minutt, og kastet seg da han gikk i duell med Eirik Wichne.

TV-bildene viste i ettertid at Wichne aldri var borti beinet til spissen.

- Ai, ai, ai. Jeg liker ikke at dommeren kommer i fokus. Et feilaktig straffespark. Han filmer. Det er ikke pent, sier Jonsson.

Hólmbert Fridjónsson satte ballen klinisk i nettaket, og sikret dermed sitt sjuende mål for sesongen.

- Gratulerer Castro, dette var dårlig gjort. Punktum, sier Eriksen.

Drama i Mjøndalen:

NYTT TAP: Alexander Betten Hansen fikk direkte rødt da Mjøndalen tapte 0-2 mot Odd. VIDEO / FOTO: Fotball Media. Vis mer

Raser

Det feildømte straffesparket får internett til å koke.

- Et ørlite forbehold at jeg trenger briller, men ellers: Den filminga er ytterst pinlig, Castro! Skriver Lars Tjærnås på Twitter og fortsetter:

- Så kan vi klage på dommere så mye vi vil- og ja- Ola Hobber Nilsen bør se filminga til Castro. Men vi skal fanken tute meg klage på spillere som driver med det ufyselige fusket for å lure dommerne også. Få det vekk!

I SØKELYSET:. 
Aalesunds Niklas Castro (t.v.) skaffet straffespark og var toneangivende i matchvinner-scoringen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
I SØKELYSET:. Aalesunds Niklas Castro (t.v.) skaffet straffespark og var toneangivende i matchvinner-scoringen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Også Davy Watne fyrer etter filminga, og går rett i strupen på dommer Ola Hobber.

- Hva i himmelens navn, Ola Hobber? Beklager, Joacim Jonsson. Du kan være så negativ til dommeromtale du bare vil. Det straffesparket er en massiv skandale med uhyggelig viktige konsekvenser, skriver han.

- Selvfølgelig er det ikke straffe. Men vi er sløve i forkant av situasjonen, vi kunne unngått det. Vi har sjanser til å score tre og fire, så det er ekstremt skuffende, sier Start-trener Hardarson til Eurosport etter kampen.

- Ingen soleklar straffe

Like etter er Castro igjen i hovedrollen da han vartet opp med en lekker lobb til Fridjónsson som gjorde ingen feil foran mål.

Aalesund snudde kampen fra 2-1 til 3-2, og Fridjónsson ble kampens store helt med hat trick.

- Denne seieren er viktig for oss. Den sitter langt inne. Jeg er veldig fornøyd, men det skal ikke være slik at vi må ligge under for å få den energien vi trenger for å vinne. Vi slipper inn billige mål, sier Lars Bohinen.

På spørsmål om han mener det er var korrekt dømt straffe, svarer han dette:

- Det er vanskelig å si. Niklas sier det er kontakt, så da får jeg tro ham på det, sier trener Bohinen.

Hovedperson Castro sier dette:

- Altså, jeg vil ikke si det er soleklar straffe, men jeg føler det er kontakt. Jeg føler ham sparker mot meg, og det er opp til dommeren hva han velger å dømme, sier Castro og fortsetter:

- Jeg føler at han treffer meg oppå foten, og det er ikke min intensjon å kaste meg for å få noe ut av det. Det er ikke soleklart, men sånn blei det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!