Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raser etter gårsdagens semifinale:
- Skammelig og ødeleggende for italiensk fotball

Napoli-direktør reagerer på dommeren som ga Juventus to straffespark i 3-1-seieren over Napoli.

REAGERTE KRAFTIG: Napoli-spillerne omringer dommer Paolo Valeri som ga Juventus to straffespark. Foto: AFP PHOTO / Marco BERTORELLO / NTB Scanpix
REAGERTE KRAFTIG: Napoli-spillerne omringer dommer Paolo Valeri som ga Juventus to straffespark. Foto: AFP PHOTO / Marco BERTORELLO / NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Napoli fikk en drømmestart på Coppa Italia-semien mot Juventus, da José Callejón satte inn ledermålet på bakerste stolpe etter 35 minutter. Men så startet problemene.

For Juventus-angriper Paulo Dybala ble først felt i boksen like etter hvilen, før han selv satte straffesparket i mål. Samme mann økte ledelsen til 3-1 fra krittmerket snaut 20 minutter seinere. Da hadde allerede Gonzalo Higuain gitt Juventus ledelsen fem minutter før.

Den andre straffesparket var det Napoli-keeper Pepe Reina som forårsaket. Sisteskansen stormet ut mot dommeren etterpå, tydelig uenig i at det ble avblåst mot ham.

Napoli-direktør Cristiano Giuntoli går så langt som å si at de to avgjørelsene mot Napoli er «skammelig og ødeleggende for italiensk fotball».

- Vi mener det er viktig å uttrykke offentlig støtte til guttene for det de leverte og si at vi tapte på grunn av to avgjørelser som ikke er diskutable, men skammelige og ødeleggende for italiensk fotball, sier Giuntoli til Rai Sport.

Opprørt

Han mener Dybala søker kontakt når han blir felt på stillingen 0-0.

- Jeg trodde den første var straffespark, men etter å ha sett reprisene var heller ikke det riktig, mener Giuntoli.

Men det var det andre straffesparket som virkelig opprørte Napoli-leiren.

- Reina tar ballen og kan ikke forsvinne i løse lufta, derfor er det kontakt med spilleren, sier Giuntoli, som særlig reagerer på at Napoli skulle fått tildelt et straffespark i forkant av kontringen som førte til scoringen.

- Avgjørelsene var skammelige, sier han.

Så ut som straffe

Juventus-manager Massililiano Allegri mener på sin side at laget hans fortjente seieren, og ønsket ikke å fokusere på dommerne.

- Jeg ønsker ikke å si noe om dommerne. Fra mitt ståsted så det ut som straffespark begge to, så jeg vet ikke, sier Allegri til Rai Sport.

- Jeg syns ikke det Juventus leverte skal handle om straffesparkene. Vi må se forbi disse tingene, sier han.

Returoppgjøret spilles 5. april. Roma og Lazio møtes i den andre semifinalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media