Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raser etter hånd på pupp

Tilskuer tok den amerikanske fotballspilleren Sofia Huerta (26) på brystet. Har blitt identifisert og vil bli saksøkt.

PROFIL: Sofia Huerta spiller for Houston Dash i USA. Foto: NTB scanpix
PROFIL: Sofia Huerta spiller for Houston Dash i USA. Foto: NTB scanpix Vis mer

Onsdag var den store nyheten i fotballverden at de engelske spillerne vil gå av banen dersom de opplever rasisme. England møter Tsjekkia og Bulgaria i de to neste kampene i EM-kvaliken.

Norges trener, Lars Lagerbäck, sier han forstår avgjørelsen. Nå rystes også kvinnefotballen av en sjokkerende hendelse, ifølge flere medier, deriblant The Guardian.

Da Houston Dash fra USA spilte vennskapskamp mot mexicanske Tigres UANL lørdag, ble Houston-spiller Sofia Huerta berørt på den ene puppen.

Du kan se hva som skjedde i Twitter-meldingen over.

Episoden oppsto da hun skulle ta en selfie med en tilskuer. Bilder viser at den mannlige tilskueren smyger en hånd opp langs sida og inn på «privat område».

De siste dagene har det kokt på sosiale medier. Tigres UANL, som arrangerte kampen, tar nå affære. I en uttalelse fra klubben heter det:

«Som et resultat av hendelsen som fant sted lørdag 5. oktober - der en liksom-supporter forsøkte å undergrave verdigheten til en Houston Dash-spiller - tar vi grep. Vi går til søksmål mot den som er ansvarlig for det som skjedde.»

Klubben fortsetter:

«Når vi har identifisert denne liksom-supporteren, vil han bli utestengt for livet fra alle anleggene våre.»

Tirsdag rapporterte den mexicanske nettavisa Medietempo at tilskueren er identifisert og at sak er åpnet. Også Houston Dash fordømmer episoden i en uttalelse, ifølge The Guardian:

«Det er nulltoleranse for det som skjedde på lørdag. Den type oppførsel har ingenting å gjøre i fotballen eller samfunnet for øvrig.»

Huerta selv har ennå ikke kommentert det som skjedde. Men Twitter-kontoen Fut Femenil skriver at hun var opprørt og ukomfortabel på vei inn i garderoben etterpå.

KRITISK: Landslagssjef Vidar Løfshus liker ikke tendensen i norsk media, og mener VGs spørsmål om hvilken truse langrenssjentene går med under skidressen grenser til sexisme. Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Huerta har spilt for landslagene til både Mexico og USA. Hun har sju kamper for USA, men var ikke med i VM i sommer.

Hun er første kvinne som har spilt for både Mexico og USA, rapporterer amerikanske medier.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling