KONTROVERSIELT: Willy Boly sendte Wolves i ledelsen hjemme mot Manchester City med en scoring med hånda. Foto: NTB Scanpix
KONTROVERSIELT: Willy Boly sendte Wolves i ledelsen hjemme mot Manchester City med en scoring med hånda. Foto: NTB ScanpixVis mer

Premier League: Wolves - Manchester City 1-1

Raser etter handsmål mot Manchester City: - En skam

VAR-diskusjonen eskalerer i Premier League etter Wolves' kontroversielle handsscoring mot Manchester City. Forrige sesongs suverene serieleder gikk på et overraskende poengtap.

  • Wolverhampton - Manchester City 1-1 (0-0)

Nyopprykkede Wolves tok ledelsen hjemme mot forrige sesongs suverene serieleder Manchester City med et mål av det svært kontroversielle slaget.

Kampuret viste 58 minutter da João Moutinho slo inn fra høyre. Innlegget var perfekt, men midtstopper Willy Boly nådde akkurat ikke fram med hodet.

I stedet traff ballen hånda til Boly, som styrte inn lærkula bak Manchester City-keeper Ederson med sin høyre hånd.

Målet var kanskje ingen gjenskapelse av Diego Maradonas berømte scoring med armen fra fotball-VM i 1986, fordi Bolys ulovlige berøring neppe var intendert.

Men uavhengig av det - og selv om handsregelen kan være svært kompleks - er konklusjonen her tydelig: Scoringen burde blitt underkjent.

UTLIKNET: Aymeric Laporte stanget inn 1-1 borte mot Woves. Foto: REUTERS/Andrew Yates
UTLIKNET: Aymeric Laporte stanget inn 1-1 borte mot Woves. Foto: REUTERS/Andrew Yates Vis mer

- Dette er en klar straffbar hands, og korrekt avgjørelse hadde vært frispark til City og gult kort til Wolves-spilleren, sier toppdommer Svein-Erik Edvartsen til Dagbladet om situasjonen.

- En skam

Fotballegenden Gary Lineker er nådeløs i sin vurdering av handsmålet og etterlyser videodømming i den engelske toppdivisjonen, slik det var i fotball-VM.

- Det er en skam at VAR ikke benyttes i Premier League, skriver Gary Lineker på Twitter.

Om VAR-tematikken sier Edvartsen:

- Hadde det vært VAR i Premier League, hadde VAR anbefalt dommeren å se situasjonen på nytt. Hadde det skjedd, er jeg trygg på at avgjørelsen hadde blitt korrekt. Slike situasjoner anses følgelig som clear error når vi snakker om når VAR skal komme med anbefalinger til dommeren, sier han til Dagbladet.

  • PS: Det er ikke avklart om Edvartsen skal dømme i eliteserien i 2019 eller ikke etter forlikene med NFF.
SESONG 3 #03: Vi slaktet en spiller i første episode og har derfor en innrømmelse å komme med. Vi ser nøyere på to spennende spillere med gode underliggende tall, og på statistikken som viser hvorfor Mohamed Salah snart eksploderer i form av poeng. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Slo tilbake

Etter 69 minutter utliknet City-stopper Aymeric Laporte med et vakkert hodestøt på Ilkay Gundogans strålende innlegg. Det skjedde like etter at David Silva trolig ble snytt for et straffespark.

Manchester City kastet inn Riyad Mahrez, Leroy Sané og Gabriel Jesus fra benken i tur og orden, men ingen av serielederens mange stjerner klarte å levere den avgjørende scoringen.

Wolves var også farlig frempå, spesielt i kontringsfasen. Målsniken Raul Jimenez fikk en scoring før pause avblåst for offside, og ulvene ga Citys stjernegalleri mye trøbbel.

Likevel var Manchester City det førende laget og skapte flere store målsjanser; blant annet var Sergio Agüero og Raheem Sterling svært nær scoring. Agüero hadde ett skudd i stolpen og enda ett i tverrliggeren, i tillegg til flere andre farligheter.

Agüeros siste frispark i tverrliggeren ble kampens siste spark på ballen. Oppgjøret endte dermed 1-1, og hjemmelaget kunne juble for et knallsterkt poeng mot Pep Guardiolas menn. Det betyr at Premier League kan få en ny serieleder senere i dag.