Raser etter hestedødsfall

Lørdag måtte hesten Allstar B avlives etter en «uhelbredelig» skade. Det får dyrevernsorganisasjonen PETA til å reagere.

DØD: Hesten Allstar B måtte avlives etter en skade den pådro seg under en konkurranse i helga. Foto: Maureen McLean / Shutterstock
DØD: Hesten Allstar B måtte avlives etter en skade den pådro seg under en konkurranse i helga. Foto: Maureen McLean / Shutterstock Vis mer
Publisert

Under Aachen SAP Cup i helga, skadet hesten Allstar B seg i et terrengritt. Skaden skal ha vært så stor at veterinæren måtte avlive hesten. Ros Canter var rytteren. Det skriver flere medier, blant annet Horse & Hound.

I en uttalelse står det:

«Ros (Canter) og Allstar B kjørte ut ved det siste elementet av gjerde 16, hvoretter Allstar B umiddelbart ble tatt hånd om av veterinærteamet. Veterinærene på utstillingsplassen gjorde hesten komfortabel nok til å reise til en nærliggende veterinærklinikk for videre undersøkelser. Det ble da bestemt, på grunn av skadens omfang, at avlivning var det eneste alternativet for Allstar Bs velferd.»

VERDENSMESTER: Allstar B ble kronet til verdensmester i 2018. Foto: Stephen Bartholomew / Shutterstock
VERDENSMESTER: Allstar B ble kronet til verdensmester i 2018. Foto: Stephen Bartholomew / Shutterstock Vis mer

Den internasjonale dyrevelferdsorganisasjonen PETA reagerer etter dødsfallet.

- De tragiske hendelsene ved CHIO var ikke isolerte tilfeller. Igjen og igjen blir hester ridd i hjel under turneringer fordi rytterne ser på dem som sportsutstyr. I dag har hestesporten mistet all legitimitet fordi den drives på ryggen til ufrivillige deltakere, sier spesialist i PETA, Peter Höffken, ifølge tyske BILD.

Höffken var i tillegg til hestedressur og utstillinger, også kritisk til terrengritt.

- Der tvinges dyrene ut i særdeles halsbrekkende kurs med pisken. De ville aldri gå inn i dette frivillig, fordi de ofte ikke ser hindringene ordentlig.

I 2018 ble Ros Canter og Allstar B kåret til individuelle verdensmestere på World Equestrian Games på Tryon, noe som førte til at det britiske laget også vant gull.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer