Raser etter Liverpools drømmestart: - Absurd

Liverpool fikk en drømmestart. Men var det egentlig straffe? På sosiale medier er meningene delt.

DRØMMESTART: Liverpool fikk en tidlig straffe, og Mohamed Salah gjorde som så ofte før: Banket den i nettet. Video: Viasat
  • Tottenham - Liverpool (0-1) kampen pågår

MADRID/OSLO (Dagbladet): Liverpool fikk en drømmestart da de fikk straffe etter bare to minutter i Champions League-finalen.

Da Sadio Mané sparket ballen opp i hånda på Moussa Sissoko i 16-meteren, valgte dommer Damir Skomina å peke på straffemerket.

Med Mohamed Salah som straffeskytter, gikk det som det måtte gå: Han banket ballen i nettet og sendte Liverpool i ledelsen.

SE TV: Stemninga sto i taket blant Liverpool-supporterne på Youngstorget i Oslo da Mohamed Salah satte 0-1 på straffespark etter bare to minutter. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Uenig

Dømt er dømt og målet står, men på sosiale medier er enkelte totalt uenige i avgjørelsen om å dømme straffe i situasjonen.

- Alt er hands. Jeg gir opp, skriver Viasat-ekspert Morten Langli på Twitter.

- Er den så klink? Via en annen kroppsdel - eller? spør TV 2s Marius Skjelbæk.

- Absurd avgjørelse å gi straffe der! Sadio Mané ser at Sissoko strekker ut armen, og sparker ballen i den for å utnytte situasjonen, skriver The Times' fotballjournalist Duncan Castles.

Enkelte spør også hvorfor VAR (videodømming) ikke ble benyttet.

- Korrekt

TV 2-ekspert Jesper Mathisen er derimot uenig.

- Armen er i en unaturlig posisjon, og ballen treffer armen. Det er lik straffe, skriver Mathisen på Twitter.

Svein Erik Edvartsen sier til Dagbladet at straffen var korrekt.

- Det er en forsettling handling. Armen er i unaturlig stilling som overstyrer kort avstand. Det er slik retningslinjene til UEFA er, lik det eller ikke, sier han.

Toppdommeren fortsetter:

- Det er ikke av betydning at ballen treffer brystet først. Sissoko må selv bære ansvaret for at armen står rett ut, sier Edvartsen.